Hver gang er det et sy-tema. Denne gangen var det genser.

Fokus er på gjenbruk og resirkulering. En gammel genser med hull på ermene, kan likevel være stor nok til en hel barnegenser.

Initiativtaker og inspirator er Tone. Midt under koronaen fant hun på å invitere venninner til sosial søm. Haugvang er opptatt de fleste dagene i uka, det er for eksempel øvingslokale for musikk og dans. Barnebursdag kan det også være der. Men én dag i måneden var det ledig for oss: Bente, Berit, Eli, Elin, Gunvor, Ingrid, Kari, Kristin, Lise, Live, Mari, Ruth, Tone og Torill.

Alle er medlemmer i Haug bygdelag, og vaktmester Kai-Ove hjalp oss med rigging av sybord og desinfisering i koronatiden. Pandemien fikk fart på mange hjemlige sysler, og da var det venteliste for å bli med i sy-gruppa.

Gledelig var det da vi kunne åpne gruppa for flere.


Alle er pensjonister, og fordi vi er så gamle har vi lært å sy i håndarbeidstimene på folkeskolen. Det er likevel ikke alle som har fortsatt praksisen ved symaskina i voksen alder, og moderne symaskinteknologi med overlock og coverlock kan være en utfordring, men det er alltid hjelp å få fra dem med mer erfaring.

Det hører forresten med til sjeldenhetene at gruppa er fulltallig. Noen har fortsatt en liten tilknytning til arbeidslivet, og pass av barnebarn og tannlegebesøk kan tvinge selv en sy-dag til å bli nedprioritert.

I juli tar sy-gruppa ferie, men i august er fellesskapet tilbake på Haugvang med nye syprosjekter.