Gå til sidens hovedinnhold

– Perser stort sett hver gang vi konkurrerer

Artikkelen er over 6 år gammel

Fire og et halvt år etter at Ringerike svømmeklubb startet fra bunnen av har resultatene begynt å komme for alvor.

Da Ringeriksbadet åpnet høsten 2010, ble det også en ny start for Ringerike svømmeklubb. Nå har god jobbing i klubben gitt resultater.

– Vi bygger oss sakte, men sikkert oppover. Dette året har vi fått en god del flere svømmere. Og vi har en kjerne på 8-12 utøvere som er jevnlig ute på konkurranser, forteller Vegard Myklebusthaug i svømmeklubben.

– Nivået har også blitt bra, og svømmerne våre hevder seg godt. De perser hele tiden, og tre av dem er i toppsjiktet i sin aldersgruppe.

– Perser stort sett hver gang

To av svømmerne som satser mye i bassenget er søsknene Eline og Theodor Myklebusthaug. De er også helt i toppsjiktet i årets «Svøm langt-aksjon» på Ringeriksbadet.

– Det er veldig moro å svømme. Til høsten blir det to år siden jeg startet opp, sier Eline.

– Å reise til konkurranser er høydepunktene, forsikrer de to.

Begge svømmer mest bryst og crawl, men prøver seg også litt på butterfly og rygg.

– Vi perser stort sett hver gang vi konkurrerer. Vi koser oss veldig med å drive med svømming, forsikrer de to unge svømmerne i Ringerike svømmeklubb.

Ønsker flere velkommen

Hovedtrener er Lars Magnus Walløe. I trenerteamet er også Siri og Oona Ovesen, i tillegg til mange andre ressurspersoner og instruktører.

– Vi kan ta imot alle som vil prøve seg som svømmere. Vi har A- B- og C-parti. De som vil begynne med svømming kan ta kontakt, eller bare møte opp, så finner vi ut hvilket parti man hører hjemme i, sier Myklebusthaug.

Han forteller om et godt samarbeid med Ringeriksbadet. Fire kvelder i uka er det svømmetrening, og utøverne utvikler seg stadig.

Kommentarer til denne saken