Fredag var det duket for musikk og fest på Randsfjordfestivalen. Klokken 11 åpnet dørene til festivalområdet og bød på lek og aktiviteter. Da kvelden kom tok enda flere turen for å nyte musikken i konsertteltet. Mens lørdag kveld har 18-årsgrense, var fredag kveld for barna.

– Folk kommer hele dagen, sier festival ansvarlig Espen Hagen.

– Hagle er den store favoritten

Ungdomsskoleelevene Susanne Orebråten (14) og Mads Enger (13), som også er kusine og fetter, er på plass i konsertteltet. Med seg har de mor og tante, Kristin Orebråten (42). Dette er deres første tur til Randsfjordfestivalen:

– Hagle er den store favoritten, forteller Kristin.

Hun forteller at de ikke visste at det skulle være andre artister enn duoen Hagle, og de møtte opp to timer før favorittartistene entrer scenen. Men det plager dem ikke når det er andre band og musikere som kan underholde underveis.

– Det blir veldig gøy, sier Susanne.

Mens skolestart nærmer seg synes tenåringene at det er fint de kan ha det gøy på festival før de setter seg på skolebenken igjen.

– Sommeren har gått veldig fort, sier Mads.

Det er ingen tvil om at Hagle er den store favoritten hos slektningene. De har også personlige sangfavoritter fra rap-duoen:

– Jeg liker best «Gatebil», forteller Susanne. Mads på sin side liker best «Ærmen i kærmen».

Brev til Hagle

Det er ingen tvil om at barna på festivalen er begeistret over at Hagle skal spille, men det er enkelte som har konstruktive tilbakemeldinger å komme med.

Simen Nordseth (7) kommer løpende bort og forteller at han har et brev, som han viser fram.

– Jeg tror jeg faktisk får gitt det til dem, sier Simen.

I brevet står det:

– Til Hagle. Kan dere være så snill å banne mindre i sangene deres? Liker sangene deres sykt mye, men er bare 7 år. Fra Simen.

– En helt fantastisk dag

Festivalansvarlig Espen Hagen er veldig fornøyd etter festivalens første dag.

– Det har vært en helt fantastisk dag, sier han energisk.

Hagen forteller at de forventet at det ville bli opp mot 1.000 publikummere til når konsertene skulle avholdes.

– I dag er det barne- og familiedag. I morgen vil det være marked og show med Tømmer-Truls, og på kvelden vil det være voksenkonserten. Lørdag er «hoveddagen».

Han forteller det tidligere har vært så mange som 4.000 besøkende i løpet av en dag på festivalen. Han håper på at de høye tallene skal gjenta seg i år igjen.

– Vi har utrolig mye flinke folk som er med.

Med seg har Hagen 150 frivillige i alle aldre som hjelper til med å rigge og styre festivalen.

Bildeserie

Se bildene fra første dag på Randsfjordfestivalen