Gå til sidens hovedinnhold

Superhelter trenger prioritering i vaksinekøen | Anne Gro Gravermoen

– Vi blir kalt superhelter, men superhelter har også behov for trygghet.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norge stenger ned. Påsken slik vi kjenner den, med venner og familie, avlyses.

Barnehagene holder åpent, og driftes på gult. Vi blir fortalt at Norge AS ellers stopper opp. Vi har en liste med samfunnskritiske stillinger hvor barnehagen er pliktig til å gi et fullverdig barnehagetilbud, så vi kan ikke stenge ned.

LES OGSÅ: Verste smitte-situasjon siden mars i fjor: Men ingen nye tilfeller mandag

Sårbare barn

Vi kjenner godt til de sårbare barna. De barna som ikke bare er i barnehagen for å møte venner, utvikle seg gjennom lek og forholde seg til andre, men hvor barnehagen er det stedet som representerer trygghet.

Vi ble fortalt at barn sjelden var smittespredere. Nå har situasjonen snudd, med det britiskmuterte viruset viser det seg at det er i aldersgruppa under 19 år at smittespredningen er størst.

Les også

Sykehus-ansatte får 1.100 ekstra vaksinedoser

Vi kan ikke dresse oss opp i beskyttelsesmundur, med munnbind og visir. Vi har med små barn å gjøre. De forstår mye, men er avhengig av å se hele oss, med både mimikk og kroppsspråk for å være trygge.

Hold avstand!

Vi kan ikke holde en meter, langt mindre to. Vi må tørke tårer, snørrete neser og ha et trygt fang når «verden går imot».

Vi blir kalt superhelter, men superhelter har også behov for trygghet. Vi deler inn i grupper, små kohorter, spriter og vasker, og tenker effektivt og smart til enhver tid. Men vi er redde. Vi har også venner og familie rundt oss i risikosonen som vi vil ivareta.

Vi mener derfor at det er på tide at Folkehelseinstituttet og regjeringen anerkjenner barnehagelærerne og de andre ansatte i barnehagen!

Vi står i førstelinja! I det minste, prioriter oss i vaksinekøen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.