Strømbrudd i store deler av distriktet – flere tusen har vært uten strøm

DEL

Abonnenter i Haugsbygd var de første som meldte til avisen om strømbrudd torsdag morgen.

– Det er kraftig vind og snøvær i bygda, forteller Ole Martin Solberg som bor i området.

Strømmen forsvant rundt klokka 07.

Siden ble situasjonen langt verre.

Siste: I 09-tiden har en rekke strømløse huseiere fått strømmen tilbake. Strømbruddet på Ultvet og Røyse skal ha blitt utbedret like før klokken 09:30. Samtidig skal ha Ådal vestsiden ha fått strømmen igjen. Det skal også strømkunder på Hensmoen og Helgelandsmoen ha fått. Like før klokken 09:30 kunne dermed kraftselskapet sende ut denne meldingen:

– Alle høyspentfeil skal nå være rettet. Stort takk til kundene våre som meldte fra om trær og andre feil på linjene våre, det gjorde at vi raskt kunne rette alle feilene.

Flere tusen uten strøm

– Det er så mange forskjellige feil at vi akkurat nå jobber med å skaffe oss oversikt. Det er de kraftige vindkastene nå på morgenkvisten som er årsaken. Når vi får lokalisert feilene så kan vi forhåpentligvis klare å koble om slik at folk får strømmen tilbake, sa Roger W Hansen på driftssentralen hos Ringerikskraft Nett torsdag morgen.

Det er meldt om mye vind gjennom dagen. Onsdag ble det sendt ut farevarsel om kraftig vind i hele distriktet.

Hansen har ikke eksakt antall, men anslår at flere tusen abonnenter er eller har vært uten strøm torsdag morgen.

Deler av Hønefoss nord melder at strømmen kom tilbake litt etter klokka 07.30. På Røyse fikk mange strømmen tilbake litt før klokka 08.

– Feilsøking og feilretting pågår. Vi beklager ulempene, skriver Ringerikskraft på SMS til sine abonnementer.

Kraftselskapet meldte også om strømbrudd på Helgelandsmoen like før klokken 09. Etter kort tid med feilsøking viste det seg at strømbruddet skyldtes et tre på linjen. På samme tid var det strømbrudd i Holeveien. Også der var forklaringen at et tre hadde falt over linjen.

Flere steder

Ringerikskraft meldte klokka 07.22 at de hadde store problemer flere steder:

Vi har dessverre strømbrudd i store deler av distriktet. Feilsøking og feilretting pågår. Vi beklager ulempene dette medfører, skrev de på sine nettsider.

Dette gjaldt områder både i Hole og Ringerike kommuner.

Haugsbygd var også rammet av strømbrudd onsdag kveld, i likhet med at hele Jevnaker var uten strøm. Det skyldtes en feil på innmatingen fra Statnett. I Glitre Energis område var 14.600 abonnenter uten strøm.

Ringerikskraft melder på sine nettsider at de har strømbrudd på Ultvet og Røyse, samt på Ådal vestsiden.

Det kunne blitt kritisk for Øyvind og kollegaene: – Strømbrudd skaper trøbbel på en måte de fleste ikke trenger å forstå

Brannsjefen advarer: – Ikke glem å slå av elektriske apparater før du legger deg!


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.