Kinosjef Katrine Wang Svendsen opplyser at arbeidet er i sluttfasen.

– Vi nærmer oss å være helt ferdig. Vi regner med at gjestene kan gå inn i ny kiosk allerede på fredag. Torsdagen har vi brukt til å ferdigstille kassene, fylle på varer og å få på plass alle detaljene i den nye kiosken, forteller kinosjefen til Ringerikes Blad.

– En god prosess

Kinosjefen synes oppussingen har gått fint for seg.

– Det har vært en veldig god prosess. All ære til dem som har vært involvert i arbeidet, skryter Wang Svendsen.

– Da vi startet med oppussingen var jeg klar for å være stresset i fire uker, men jeg har hatt lave skuldre hele veien, sier en godt fornøyd kinosjef.

Da lokalavisa tok turen innom torsdag ettermiddag, var arbeidet med å få på plass kiosken i full sving. Salgs og teamleder Amalie Enerud Eriksen var en av dem som hadde mer enn nok å sette fingrene i.

– Jeg tror dette kommer til å bli stilig. Vi kommer til å få en helt annen atmosfære enn vi har hatt tidligere, sier hun.

LES OGSÅ: Katrine (37) bygger om: – Magien skal starte allerede når man går inn

Går ut i ferie

Samtidig som den nye kiosken innvies, går kinosjef Wang Svendsen ut i sommerferie.

– Det er litt bittersøtt å gå ut i ferie nå. Det er selvfølgelig deilig at arbeidet blir ferdigstilt og at jeg går ut i ferie, men på den andre siden får jeg ikke være med å oppleve gjestenes første møte med ny kiosk. Jeg får ikke vært med på wow-opplevelsen av å komme inn i arbeidet vi har lagt ned for første gang. Heldigvis kommer ikke alle kinogjestene vi har de første tre ukene, så jeg får nok med meg noe av opplevelsen senere, forklarer Wang Svendsen.

– For min del gjør det litt vondt i sjela. Jeg skulle gjerne ønske at jeg jobbet en uke til, og skulle gjerne utsatt ferien litt, fortsetter kinosjefen.

LES OGSÅ: Guro vil ha storhall og ny kulturskole: – Vi må ikke gjøre samme blemma en gang til

Ny lounge

I tillegg til totalrenovering av kiosken, inkluderer oppussingen også en splitter ny kinolounge.

– Nesten alt i kiosken er byttet ut. Vi har nye reoler og kasser. Før delte vi fellesarealer sammen med biblioteket, men etter oppussingen har vi fått på plass et område vi kaller kinolounge. Her skal det være myke sitteplasser og god atmosfære. Tanken er at man skal kjenne at man er på kino før man går inn i kinosalen. Vi har ønsket å løfte totalopplevelsen av å gå på kino, sier Wang Svendsen.

– Dere har jo søkt om skjenkebevilling. Hva er status på den søknaden?

– Den er under behandling. Det kan ta opp til tre måneder, men vi vet at prosessen er i gang. Til å begynne med har vi søkt om fellesområdene og Deluxe salen. Vi håper at de som ønsker snart kan nyte et glass vin eller en øl før og under filmen. Jeg regner med at vi får svar på søknaden i løpet av september eller oktober, svarer Wang Svendsen.

LES OGSÅ: Da kommunen sa nei tok Daniel saken i egne hender: – Det har strømmet på med henvendelser

– Henge med i tiden

– Hva var bakgrunnen for at dere gikk i gang med oppussingen?

– For vår del er det viktig å henge med i tiden. Det er mye som har skjedd under pandemien. Vi er fortsatt i et år hvor mye er i endring. Normalen ser vi nok ikke før neste år. Som kino er vi alltid nødt til å utvikle oss. Vi selger tross alt opplevelser, svarer kinosjefen.

– Etter at oppussingen er gjennomført føler jeg at vi kan tilby gjestene en bedre totalopplevelse, sier kinosjefen avslutningsvis.