– Det dreier seg om rundt 70 tonn som er distribuert til ulike deler av landet, sier Ingeborg Sveinsdottir i Mattilsynet til Nationen.

Det dreier seg om namibisk storfekjøtt som ankom i to store konteinere i fjor, og som skal ha gått inn i en rekke produkter. Ifølge Mattilsynet er mesteparten nå enten spist eller trukket tilbake.

Kjøttet skal hovedsakelig ha blitt solgt på Øst-, Sør- og Vestlandet.

Trakk tilbake produkter

Onsdag ettermiddag ble det kjent at selskapet Pers Kjøkken trakk tilbake flere spekematprodukter. Årsaken var at det var påvist salmonella i kjøttvarer brukt i produksjonen av partier av disse varene. em class="bold"
/em

Importøren, GPS Food Group Norway, hevder at de fikk dokumentasjon fra namibiske myndigheter om at kjøttet ikke inneholdt salmonella. Det samme hevder Fatland, som igjen kjøpte det fryste storfekjøttet fra importøren.

– Ja, vi fikk dokumentasjon på dette. Dokumentasjonen må være på plass for at varetransporten skal få passerer grensene til Norge, sa Rørvik tidligere i uken.

Ikke påvist utbrudd

FHI bekrefter at de så langt ikke har påvist noen opphopning av tilfeller eller utbrudd som kan knyttes til funnet av salmonella i dette kjøttet.

(©NTB)