Gå til sidens hovedinnhold

Stor skate-vekst i Hønefoss – feirer internasjonal dag

Hvert år fra 2004, har den internasjonale skateboard-dagen, Go Skateboarding Day, blitt feiret rundt om i verden. Den startet i USA, og den 21. juni hvert år etter det, har dagen blitt feiret over store deler av verden. Og på mandag som kommer, også i Hønefoss! 

Innsendt:

Arrangør er Ringerike Rullebrettklubb, med tillatelser fra Ringerike kommune og Sør-Øst politidistrikt.

På Go Skateboarding Day kan skatere komme og bli kjent med andre og for å skate og ha det gøy. Og for dem som ønsker, kan de delta i uhøytidelige konkurranser, men med flotte premier levert fra blant andre Norges største leverandør av skateboard, og et par lokale bedrifter.

LES OGSÅ: Benedicte (22) elsket å skate: – Vil gi dagens ungdom langt bedre muligheter

Mangler arena

Ringerike har ikke en egen arena for skating.

Men Ringererike Rullebrettklubb har lånt litt ramper og railer fra skateanlegg i andre kommuner, og fått lov til å bruke blant annet Livbanen for å sette opp disse noen ettermiddagstimer denne dagen.

Feiringen starter på Benterud skole, før det rulles videre til Livbanen, og etterpå blir det premieutdeling på Søndre Torg.

LES OGSÅ: Fredrik (30) og Jørgen (30) ber politikerne våkne: – Miljøet har et ufortjent dårlig rykte

Arrangementet tar hensyn til gjeldende smittevernregler, og alle som kommer må skrive seg på en liste med navn og telefonnummer.

Stor interesse

Ringerike Rullebrettklubb har i løpet av få uker fått 61 registrerte medlemmer i alderen 3 til 56 år, og har 127 medlemmer på sin Facebook-gruppe.

Nå har veldig mange av de registrerte medlemmene fått klubbgensere, med kul logo som klubben har fått i gave, som de stolt bærer. Lions Club Heradsbygda har lagt i sponsorpenger til genserne, så egenandelen for medlemmer ble lav, og klubben takker veldig mye for pengegaven.

Les også

På tide med et godt tilbud til skaterne | Wenche Mosengen Nilsen

Kommentarer til denne saken