Gå til sidens hovedinnhold

Stopp mobbingen av ordføreren min! | Bjørn Christian Hamborg

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har lenge gått rykter om ufin behandling av ordføreren fra opposisjonen i kommunestyret. Dette blir bekreftet av fire modige damer under 25 i sitt innlegg i Ringerikes Blad.

Innlegget gjorde meg nysgjerrig, og jeg har derfor spilt av websendingen fra kommunestyret 11. desember på saken om varaordførers godtgjørelse.

LES OGSÅ: Vi må ha tiltro til Ringerikes første kvinnelige ordfører

Mest respektløse var uten tvil representantene Brit Bøhler fra Rødt og Senterpartiets Anne Mari W. Ottesen.

Støttekontakt

Bøhler startet riktignok sitt innlegg på en respektfull måte, men avsluttet med at ordføreren ikke burde ha behov for mannlig støttekontakt (les varaordfører) i 100 prosent stilling.

Slike ord er ufine og respektløse overfor både ordfører og varaordfører som jeg begge kjenner som hardtarbeidende til beste for Ringerike kommune.

Ottesen var ikke det spor bedre da hun i sitt første innlegg omtalte ordføreren som en marionett for varaordfører. Marionett er ikke akkurat et hedersord.

Århundrets kuvending

Besynderlig er det derfor at Ottesen nøyaktig to minutter etter sitt første innlegg er tilbake på talerstolen, men nå med omtale av marionetten som en dyktig ordfører.

Dette må være årets kuvending i ringerikspolitikken.

Les også

Kritisk til at Dag Henaug får full stilling: – Vi trenger ikke to ordførere

I skrivende stund ser jeg på ringblad.no at både Bøhler og Ottesen gjør forsøk på å renvaske seg. Et gammelt ordtak sier at det aldri nytter å renvaske seg i trykksverte.

Ordtaket lever i beste velgående selv om trykksverten er blitt digital.

Kommentarer til denne saken