Gå til sidens hovedinnhold

Stine er russens matpakke-mamma

Artikkelen er over 2 år gammel

Stine Frydenlund, også kjent som russemamma, følger med russen i år også. Natt til 1. og natt til 17. mai kjører hun nemlig etter russen og leverer matpakker.

Puls

Stine har vært kjent som «Norges snilleste russemamma» helt siden Ringerikes Blad skrev om henne for et par år siden.

Første året var hun mor til en russ, og da var det bare riktig å kalle henne for russemamma. Etter dette ble hun kjent igjen på navnet, og bestemte seg for å beholde det.

Helt siden 2017 har Stine og samboeren Tonny Løwer smurt matpakker og levert ut til russ rundt om i Hønefoss, både natt til 1. mai og natt til 17. mai. Det hele begynte først og fremst fordi den eldste dattera hennes var russ, og hun så hvor mye de drakk.

Dette fikk henne til å tenke; «de skal vel ikke drikke seg halvt i hjel? De trenger mat også.»

– Man får ikke stoppet russen i å drikke, men mat er noe jeg får gjort noe med, sier Stine.

– Jeg vet at det er mange av dem som blir altfor fulle fordi de ikke har spist, og da blir dette en måte å bekjempe det på også da. Det er viktig å ha mat ved siden av drikken, fortsetter hun.

Smører matpakker

Stine er mer en villig til å bidra til at russen får en hyggeligere russetid, og for å vise dette, smører hun da matpakker. Her går det inn mer jobb enn de aller fleste ville sett for seg. Stine har pleid å kontakte matbutikken REMA 1000, fordi det hender at de sponser henne med brød.

– Jeg pleier å si til dem at «vi tjener så mye på russen ellers i året, så vi får gi noe brød tilbake igjen i russefeiringa», og det har de vært med på.

 

Videre må hun bestille inn pålegg. Her må hun beregne hvor mange russ det er fra år til år, og bestille etter det. Deretter går det ned noen timer med smøring av brødskiver. Her har både store og små hender hjulpet til, og barna til Stine synes det er kjempegøy å hjelpe til med å smøre.

Helt til slutt kjører russemamma ut matpakkene til der russen er. I tillegg holder hun jevnlig kontakt med russen fra tidlig på kvelden for å spørre når hun trenger å være der.

– Hva er det beste med å være russemamma?

– Det må være all den gleden man får tilbake igjen. Det var så mange som ble glade, jeg fikk så masse klemmer og det var så mye takknemlighet bare for noen skarve brødskiver.

Les også

Vivian Nygård (18) og Marthe Mari Teigen (18) er ikke i tvil om at omsorgsknuten er en bra russeknute, som vil bli satt pris på

Mat er viktig!

Stine forteller at de fikk mye skryt det første året fordi russen og folkene rundt så at tiltaket hadde en virkning. I tillegg har hun et framtidshåp om at hun skal kunne utvide virksomheten sin slik at russen skal ha en mulighet til å kunne bestille en slags pakke-avtale, der de kan få litt mer variert mat både på catwalk, lydsjekk og rebus.

– Men til syvende og sist er det aller viktigste å sørge for at russen får mat, sier Stine. Mat er viktig.

Russemamma er å finne på Facebook

Stine håper at russen vil benytte seg av tjenestene hennes i år også. Hun mener det viktigste er å skaffe et bra samarbeid mellom henne og russen. Hjelpen blir aller best når hun vet hvor hun skal være og hva russen holder på med.

Er du russ i år? Russemamma vil mer enn gjerne hjelpe deg med å holde deg god og mett gjennom hele russetiden. Du kan ta kontakt med henne på russemamma-siden på Facebook, og lage en avtale med henne der, dersom du ønsker matpakke i russetiden.

LES OGSÅ: Kjøretøyet er i orden, men hva med sjåføren? | Øivind Brinchen

Kommentarer til denne saken