Det klaffet skikkelig for de lokale deltakerne i den tøffe konkurransen i det norske terrengmesterskapet, som ble arrangert i flott vårvær i Bøkeskogen i Larvik lørdag ettermiddag.

Terrengløpet kunne du følge direkte på ringblad.no

Sterk Hansen

Aller størst grunn til å juble har Robert Hansen i veteranklassen.

Hønefossingen løp strålende, og var hele tiden med i kampen om den gjeveste medaljen.

Til slutt kunne han passere målstreken som nummer to, to sekunder bak vinneren.

Nesten pallen

Jevnakergutten Magnus Tuv Myhre leverte også varene i i juniorklassen (under 20 år), og var bare «hårsbredden» fra pallen med en fjerdeplass.

- Jeg er veldig fornøyd med mitt første NM i juniorklassen. I utgangspunktet var målsettingen pallen, men slik løpet utviklet seg, må jeg si meg tilfreds med fjerde. Det var hard konkurranse, og jeg jobbet meg opp litt bakfra i feltet, og spurtet egentlig fra femte- til fjerdeplass, forteller Magnus.

Lovende løper

Jevnakergutten har vært en lovende langdistanseløper gjennom ungdomsklassene, og har imponert mer enn en gang i lokale Hytteplanmila.

- Før gikk jeg også litt langrenn, men nå er det full satsing på løping - hovedsaklig 3.000 og 5.000 meter. Der jeg blant annet et håp å komme godt under ni minutter på 3.000 på bane i år. NM-innsatsen var et positivt svar på at jeg har trent bra i vinter, fastslår Magnus Tuv Myhre.

Nå er den framgangsrike hadelendingen klar for russetid.

- Jeg går på videregående på Gran, og til helgen er vi i gang med russefeiringen. For min del blir det nok litt måtehold for å ikke ødelegge formen. Det er flere løp de kommende ukene som jeg skal delta i, legger han til.

 

Flott debut

Debutanten Andreas Ullern Tonning (15) viste veldig frisk løping i sluttfasen av den 1.900 meter lange løypa, og passerte fire løpere på oppløpet, med en flott femteplass som resultat.

Liv Nordengen fra Hønefoss fikk det ikke helt til å stemme i seniorklassen for kvinner, og havnet en stykke bak i feltet på 12. plass.

Uansett mye å glede seg over for NM-deltakerne fra Hønefoss, Hole og Jevnaker.