Stengt i badstua | Bjørn Arild Holm

HVORFOR? En god begrunnelse for hvorfor badstua er stengt, hadde vært på sin plass, mener Bjørn Arild Holm.

HVORFOR? En god begrunnelse for hvorfor badstua er stengt, hadde vært på sin plass, mener Bjørn Arild Holm. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.STENGT! Står det med store koronabokstaver på badstua til Ringeriksbadet.

Noen av oss skjønner ikke helt hvorfor, er dette et tiltak for tiltakets egen skyld eller er det et tiltak som kan begrunnes med at det er stor smittefare i badstuer generelt?

LES OGSÅ: Ringeriksbadet overdriver | Jan L. Stub

Meg bekjent har man ikke kunnet spore koronasmitte tilbake til til noen som helst badstu i det ganske land, så heller ikke på Ringerike.

Eldre mennesker

Brukerne av badstuen er stort sett eldre mennesker med stor forståelse for smittevernhensyn.

Men de samme eldre menneskene bruker badstuen som sin rekreasjonsarena nr. 1. Det er en plass hvor man for en liten stund kan glemme vondtene i skuldre, knær, knær, rygg og hva man ellers måtte plages med. Det er altså en arena for eldre som sliter fysisk og kanskje også psykisk.

En plass hvor ringerikinger, holeværinger og hadelendinger kan samles for noe som er bra for trivsel og velvære.

Ikke det samme andre steder

Etter å ha undersøkt litt rundt omkring i landet finner man ikke at det samme er tilfelle i lignende badeanlegg. bortsett ifra der hvor det er mye smitte i det øvrige samfunn.

Dette var mitt lille hjertesukk. Og tro meg, det blir nok ikke demonstrasjoner eller opptøyer på Ringeriksbadet om dere fortsetter å holde stengt, men vi synes at en god begrunnelse hadde vært på sin plass enten fra badets ledelse eller kommuneoverlegen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken