– Vi gleder oss veldig til åpning i slutten av august, sier Hønefoss-mannen, som nå er på jakt etter flere ansatte.

Om han åpner den siste eller nest siste helgen i august, kommer an på når han har de ansatte på plass.

– Vi trenger bartendere, servitører og vakter. Vi bør ha minst åtte til ti ansatte til. Vi er i dag fire stykker med god erfaring som er klare til å sette sammen et bra arbeidsteam, sier sjefen for Bryggerikjelleren.

Bryggerikjelleren skal ha åpent fredager og lørdager, men tar også imot grupper og selskaper ellers i uken også.

– Vi har mange flotte rom og saler som venter på å tas i bruk. Vi har Iskjelleren som det ville vært fantastisk å ha julekonserter eller show i. Eller levende musikk i Hovedbaren, sier Skavdal.

Smittevern

Som hos de fleste andre aktører i bransjen, står smittevern høyt på prioriteringslista.

– Det er jo risiko å åpne igjen under en pandemi, men vi skal legge godt til rette så det skal være så trygt som mulig, lover han.

– En positiv ting som har blitt utviklet under pandemien er de nye bestillingssystemene. Det er fint at man kan sitte ved bordet å bestille på mobilen uten å måtte fange servitørens oppmerksomhet eller stå i barkø.

Av frykt for en ny nedstenging vil han ikke ha for stort varelager.

– Vi skal ha en god, men litt begrenset meny i begynnelsen. Vi skal utvikle menyen framover ved hjelp av tips fra gjestene. De selskapene som har vært her har fått servert alt fra biff til tapas og julemat, opplyser 47-åringen.

Vanskelig tid

Etter å ha åpnet 31. januar i fjor, fikk han kun drive utestedet noen uker før alt stengte ned 12. mars. Det ble tøft, da de månedlige utgiftene uansett var 20.000 kroner. Han var glad for regjeringens krisepakke, som hjalp på situasjonen for Bryggerikjelleren.

Nylig kunne man lese i avisens næringslivslogg at Bryggerikjelleren faktisk gikk med overskudd i sitt første hele driftsår i fjor, med et årsresultat på 32.993 kroner. Inntektene var på 1,1 millioner kroner.

– En del av inntektene er fra et rettsforlik som jeg ikke får lov å gå nærmere inn på, sier Steffen Skavdal.

Hadde selskaper

Skavdal legger ikke skjul på at oppstarten i koronaåret 2020 var tøff.

– Det var et veldig vanskelig år, men vi overlevde, sier Skavdal, og takker gårdeierne, Solberg-familien, og leverandører som Aass Bryggeri for velvilje.

Bryggerikjelleren var vertskap for en del selskaper i fjor.

– Vi fikk gjennomført flere bra arrangementer som konfirmasjoner, fødselsdager og firmafester.

Nå ser han fram til å endelig kunne ta imot gjester på vanlig vis i de oppussede lokalene i Hønefoss sentrum.