– For oss i idretten er det svært positivt at Norsk Tipping leverer og at prognosene er gode for neste år. Det varsles en økning på 100 millioner kroner til idrettsformål i 2017, sier generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund til NTB.

Han legger til at den varslede økte overføringen og tippeselskapets positive utvikling viser at enerettsmodellen virker etter hensikten.

– I norsk idrett er vi veldig glade for at det er slik, fastslår generalsekretæren.

Idretten får det meste av sin støtte via overskuddet til Norsk Tipping. Derfor er ikke statsbudsjettet så viktig som for mange andre aktører i samfunnet. Men også innen idretten finner man enkelte poster som begeistrer.

I år gir regjeringen 13,5 millioner til diverse internasjonale sykkelarrangementer i Norge. Fem millioner kroner går til Tour des Fjords og Ladies Tour of Norway, mens det gis et tilskudd på 8,5 millioner kroner til sykkel-VM i statsminister Erna Solbergs hjemby Bergen.

X-Games som trolig kommer til å bli flyttet fra Oslo til Hafjell, får et tilskudd på ti millioner kroner via statsbudsjettet.

– I tillegg til dette bevilges det 15,4 millioner kroner til sykkelrittet Artic Race via Næringsdepartementet, forteller Inge Andersen.

Budsjettforslaget viser også at momskompensasjonen for varer og tjenester får en ørliten økning på 19 millioner kroner, slik at den nå er på drøye 1,3 milliarder kroner til all frivillighet, mens momskompensasjonen som gjelder idrettsanlegg går ned fra 191 millioner kroner i år til 176 millioner i 2017. (NTB)