– Regjeringen gir med den ene hånden, tar med den andre

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Du vil sitte igjen med mer av inntekten din etter skatt, men samtidig blir det dyrere å ha det moro, ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett 2016.

DEL

– Skattelettelsene påvirker de aller fleste, bortsett fra dem som tjener mest. Noe som betyr at en vanlig lønnsmottaker får litt mer å rutte med i året, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til NTB.

For en vanlig familie med en samlet årslønn på 900.000 kroner og et lån på fire millioner kroner vil skattereduksjonen være på 3.100 kroner i året, opplyser DNB.

Samtidig foreslår regjeringen å øke momsen på kultur- og transporttjenester fra 8 til 10 prosent. Det betyr at det blir dyrere å reise med tog, buss, fly og det blir også dyrere å bo på hotell, se fotball, dra på kino. I tillegg blir NRK-lisensen dyrere.

– Regjeringen gir med den ene hånden og tar med den andre, akkurat som det skal i et statsbudsjett.

For hver tusenlapp man bruker på kollektiv, flyreiser eller hotellopphold vil man sitte igjen med 20 kroner mer enn man gjør i dag. Bruker man mye, spiser det lett opp skattelettelsen. Så her har man et valg. Man kan sitte igjen med hele gevinsten, sier Sandmæl.

– Det er sånn at om du får beholde mer av inntektene dine, så skal det koste å ha det moro, legger hun til. (©NTB)

Artikkeltags