Gå til sidens hovedinnhold

Starter rødgrønne forhandlinger i Viken

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeiderpartiet, MDG, SV og Senterpartiet er i dag blitt enige om å starte forhandlinger om en felles plattform i Viken.

Hadeland: – Jeg er glad for at de fire partiene nå har en felles ambisjon om å finne sammen, og styre Viken sammen. Jeg har stor tro på at vi blir enige om en felles plattform etter det tydelige mandatet velgerne har gitt oss, sier Tonje Brenna (Ap).

Hun var partiets fylkesordførerkandidat, og var i valgkampen blant annet på Hadeland og lovte sammen med partifelle Even Aleksander Hagen i Innlandet at de to nye fylkene skal samarbeide godt over fylkesgrensen som fra nyttår vil gå gjennom Hadeland.

Hagen har vært fylkesordfører i Oppland den siste perioden, og denne uken ble det klart at han får fortsette i samme posisjon i Innlandet.

LES OGSÅ: Mons-Ivar (39) og Anne (45) får sjansen i Viken: – Tror vi får fylkesrådslederen

– Vi tror vi har et godt utgangspunkt for å skape en god, grønn og inkluderende politikk for hele regionen, sier Anne Beathe Tvinnereim (Sp) i pressemeldingen fra de rødgrønne i Viken.

Tvinnereim uttalte til Hadeland i august at hun håper at Viken blir en kort affære.

Høyre ble så vidt største parti i Viken, men gikk kraftig tilbake. Ap ble nest største parti, og gikk også kraftig tilbake.

De ble reddet av Senterpartiets voldsomme fremgang. Også SV og MDG gikk frem.

Partene skriver i pressemeldingen at de ser frem til gode forhandlinger, og understreker at ingen ting er klart før alt er klart.

Kommentarer til denne saken