Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke rykke opp

Artikkelen er over 9 år gammel

HBBK-trener Ola Gravem Knutsen mener laget er godt nok for eliteserien, men at klubben bør holde seg i 1. divisjon.

Hønefoss Basketballklubb har gått gjennom årets 1. divisjon på en imponerende måte, men ønsker ikke å rykke opp i Kvinneligaen. Lørdag spilte HBBK sin siste hjemmekamp for sesongen mot Oslo Basketballklubb, og avslutningen i Ringerikshallen ble gjennomført på en solid måte med seierssifrene 74-52.

Slutt er det også for lagets rutinerte trener Ola Gravem Knutsen. Søndag ledet han HBBKs siste seriekamp mot Ullern i Oslo. Det endte med seier 72-57.

– Nå får nok være nok. Jeg har hatt flere perioder som trener i hjemklubben, og nå er den siste «biten på plass». Da jeg tok over denne gjengen var målsettingen at vi skulle ta steget mot toppen i 1. divisjon. I fjor havnet vi midt på tabellen og i år er vi helt der oppe. Det betyr at målet for min del er nådd, fastslår Gravem Knutsen, som er en av landets mest annerkjente basketballtrenere.

Aldersspennet er stort i HBBK-laget, som har vunnet 14 av 18 kamper i årets 1. divisjon.

– Spillernes alder varierer fra 15 til 38 år. Kjernen i laget har bestått av jenter fra 33-38 år, og det sier seg selv at det ikke er bare å rykke opp når hele «20-års generasjonen» er borte. Vi vet jo ikke hvor lenge veteranene blir med, sier Gravem Knutsen.

Derfor er han også ganske klar på at HBBK ikke bør fristes til toppseriespill.

– Det er selvsagt klubbstyret som tar den endelige avgjørelsen, men jeg vet at det kreves både penger og en solid spillerstall hvis man ønsker å være med i Kvinneligaen. Dette fundamentet er ikke tilstede nå, og jeg mener en ny sesong i 1. divisjon er det man bør satse på. Så får man se om rekrutteringen bedres, og om rammene kan legges til rette for å ta steget helt til topps igjen.

Ola Gravem Knutsen er ikke redd for at kvaliteten på dagens mannskap ikke holder.

– Nei langt i fra. Det har vi vist i møter med flere lag fra Kvinneligaen i år, men det kreves som sagt en solid klubborganisasjon bak en ytterligere satsing.