Magnus Tuv Myhre fikk et brudd i den ene foten for tre uker siden. Søndag løp han Schjongs5ern på særdeles gode 17,22 minutter.

– Jeg hadde kanskje løpt noen små sekunder fortere dersom jeg ikke hadde fått dette bruddet, men jeg er fornøyd likevel, sier Magnus.

LES OGSÅ: 220 påmeldt til Schjongs5er'n

Ungt talent

Jens Bjertnæs har lagt skiene på hylla, og har lyst til å satse på mosjonsløp/terrengløp i tiden som kommer. Den tidligere skiløperen fra Jevnaker var imponert over klubbkamerat Magnus Tuv Myhre.

– Og vi vet også at han er kanskje enda bedre på lengre distanser, sier Bjertnæs, som selv ble nummer sju på Schjongs5ern.
Tiden ble sterke 16,40.

Han ble slått av Richard Larsson med 28 sekunder. Larsson ble nummer fem. Bjertnæs sju, mens Magnus Tuv Myhre ble totalt nummer 14.

– Magnus her er langt fremme til å være så ung. Litt over 17 minutter og så ung er imponerende, sier Larsson.
Han er selv lærer ved Ringerike videregående skole.

– Jeg håper han begynner på Idrettslinja når han begynner på videregående. Det ville vært veldig bra. Han er velkommen der, sier Larsson, som viste god form også selv.

– Jeg løp nesten ett minutt fortere enn i fjor. Det har blitt mer løping i år. Det gir resultater, sier han.

Stor interesse for løping

For Jens Bjertnæs blir det i framtiden mer løp enn ski.

– Jeg synes rett og slett det er morsommere å løpe enn å gå på ski. derfor kommer jeg til å løpe mosjonsløpene lokalt, Birkebeinerløpet og Nordmarka Skogsmaraton, sier Bjertnæs, som nettopp har fylt 30 år.

– Jeg merker at utholdenheten blir bedre jo eldre jeg blir, sier han.

Han følger med sine unge nevøer, Johannes (17) og Bjarte (13), som står i startgropa på sine skikarrierer.

I kvinneklassen var Vidar-løperen Hanne Mette Sande raskest med 17,30 minutter. Ida Marie Dahl ble toer med 18,26, mens søster Ingeborg Dahl ble tre, fem sekunder bak søsteren.

Etter løpene i Schjongslunden var arrangør og ildsjel Olav Høgseth en blid mann.

– Vi har økt fra i fjor. Nå hadde vi over 600 deltakere, uten at vi har fintelt, men det er vi selvsagt svært fornøyd med, sier Høgseth.
Han opplyser at Schjongs5ern nå er distriktets tredje største mosjonsløp, etter Ringeriksmaraton og Hytteplanmila.