Var høyaktuell for KIL allerede i vinter

Luis Berkemeier Pimenta blir nå ny trener i Kongsvinger.

Luis Berkemeier Pimenta blir nå ny trener i Kongsvinger. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tidligere HBK-trener Luis Pimenta presenteres i dag som ny trener i Kongsvinger.

DEL

Portugiseren er for tiden ikke under kontrakt med noen klubb, men startet denne sesongen som assistenttrener i Hønefoss under Roar Johansen.

Pimenta var ferdig i Ringeriks-klubben da Johansen ble erstattet av Rune Skarsfjord i juni i år.

LES OGSÅ: Luis' avskjed med fansen

Presenteres mandag

Østlendingen vet at den unge portugiseren er mannen KIL på mandag vil presentere som ny hovedtrener. Pressekonferansen fra Gjemselund starter kl. 12.00.

Torsdag i forrige uke fikk André Bergdølmo sparken i KIL etter at klubben ikke var enige i Bergdølmos planer for vegen videre, samt at klubben foreløpig ligger på en skuffende 5.-plass og med 5 poeng opp til direkte opprykk.

André Bergdølmo ble klar som KIL-trener nyttårsaften og skrev en kontrakt gjeldende fra 2. januar 2014. Den tidligere landslagsbacken holdt i vel åtte måneder i jobben.

Nå etterfølges han altså av 32 år gamle Luis Berkemeier Pimenta.

Han skal ha vært høyaktuell til å ta over allerede før årets sesong, forteller sportssjef i Kongsvinger, Espen Nystuen, til Kil.no.

Nystuen sier videre at han ønsker at klubben skal tørre åg å nye veier.

- Vi tenker at Luis er en trener i den kategorien vi ønsker i form av at han er ung, sulten og villig til å jobbe mye. Luis har en akademisk bakgrunn, og det passer bra i forhold til at vi ønsker en mer tydlighet i forhold til fag. Vi vet at Luis har en enorm arbeidskapasitet og at han er meget dyktig faglig. Han stiller tydelig krav og viker ikke. Han er en sterk leder med en tydelig lederstil, og han er nøyaktig og strukturert

Ble aldri god nok spiller

Allerede som 15-åring forsto Luis Berkemeier Pimenta at han ikke kom til å bli en toppspiller. Topptrener kunne han derimot bli.

LES INTERVJU MED PIMENTA: - Selvfølgelig er jeg ambisiøs, jeg vet jeg kommer til å bli hovedtrener

Pimenta sier han har fokus på talenter og utvikling.

- Min forventning er å hjelpe spillerne til å utvikle seg individuelt og kollektivt. Så de kan nå neste nivå. Det er klubbens mål og det er spesifikt min oppgave. Å sørge for at de utvikler seg som spillere og kan nå det neste steget de ønsker.

Etter det Glåmdalen vet var Pimenta klar til å komme på dagen og overta KIL. Han er nå på Gjemselund, og ble presentert på en pressekonferanse .

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags