Vant NM-gull i normalbakke

GULLGUTT: Mats Berggaard (15) fra Stranden kunne juble for gull i sitt første junior-NM etter seier i normalbakken på Lillehammer. Her sammen med Joachim Hauer fra Bækkelaget (sølv) og Sigmund Hagehaugen fra Gausdal (bronse).

GULLGUTT: Mats Berggaard (15) fra Stranden kunne juble for gull i sitt første junior-NM etter seier i normalbakken på Lillehammer. Her sammen med Joachim Hauer fra Bækkelaget (sølv) og Sigmund Hagehaugen fra Gausdal (bronse). Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Mats Berggaard slo opptil fire år eldre deltakere og vant gull i sin første NM-start i juniorklassen.

DEL

I helgen vant 15-åringen fra Stranden gull i sin første start i et junior-NM i konkurranse med opptil fire år eldre deltakere.

Mats Berggaard hoppet fra alle sine eldre konkurrenter da han vant normalbakkerennet i sin første NM-start i juniorklassen på Lillehammer i helgen.

- Det var bare helt rått å vinne, sier det lokale hopptalentet, som også fikk sølv i lag-NM og fjerdeplass i storbakkemesterskapet som ble arrangert i 120-metersbakken søndag.

Mats Berggaard synes ikke det er lett å rangere egne prestasjoner og opplevelser i hoppbakken i vinter, men holder en knapp på at lørdagens gull i junior-NM går utenpå det meste.

- Ja, jeg er veldig fornøyd med gull i mitt første junior-NM hvor jeg er blant de aller yngste. Det mener jeg er bedre enn bronsen i ungdoms-OL. Jeg konkurrerte mot bedre og mer rutinerte gutter her på Lillehammer. Med litt flaks kunne det blitt pallplass i storbakken også, men jeg ødela den muligheten med et litt svakt hopp i finaleomgangen. Jeg var imidlertid bare tre poeng fra tredjeplassen. I tillegg fikk laget vårt fra Buskerud sølv i lagkonkurransen. Så jeg har med meg noen premier hjem, sier en tydelig tilfreds 15-åring fra Stranden.

Den andre lokale deltakeren i hopp-NM, Knut Jokerud Strand (14) fra Soknedalen IL, debuterte i junior-NM med en 37. plass.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags