Gå til sidens hovedinnhold

Vant NM-bronse

Artikkelen er over 11 år gammel

18-årsjentene til Hønefoss Basketballklubb sikret bronsemedalje under NM-sluttspillet på Kongsberg i helgen.

Som ventet ble de to bergenslagene Ulriken og Gimle for sterke. HBBK møtte imidlertid Bygdøy i den første kampen, og la grunnlaget for semifinaleplassen allerede der.

HBBK vant nemlig med utklassingssifrene 63-34.

- Vi visste vi var favoritter i denne kampen. Vi har slått Bygdøy tre ganger tidligere i år, i seriespillet, opplyser trener Ola Gravem Knutsen.

Han var fornøyd med jentene sine i den kampen.

Langt vanskeligere skulle det bli mot bergenslaget Ulriken. Juniorlaget til bergenserne består blant annet av jenter som får mye spilletid på elitelaget til Ulriken, og er dermed vant med høyt balltempo.

- Ulriken er et stødig lag. Mange av jentene spiller på elitelaget, og det ble et temposjokk for oss, sier Gravem Knutsen.

HBBK lå under 0-12 etter ti minutters spill. Til slutt sto det 44-60.

I semifinalen var det andre bergenslaget, Gimle, motstander. Gimle har, i likhet med Ulriken, stort satsingsområde på unge talenter. Derfor får også Gimle-juniorene mye spilletid i eliteserien.

- De «drepte» oss i begynnelsen og ledet 24-4 etter første periode. Til slutt endte det 66-39, sier Gravem Knutsen.

I bronsefinalen var det ingen tvil om at HBBK fortjente seieren mot Centrum. Oslo-laget ble et hakk for små, og HBBK vant 48-39.

- Vi hadde grei kontroll hele veien. Det startet litt trått til å begynne med, men etter hvert fikk jentene fart på beina. På det meste ledet vi med 21 poeng, sier en fornøyd Ola Gravem Knutsen, som vil gi en ekstra stjerne til ungjenta Siri Granheim.

- Hun er ung og talentfull, og spilte en veldig god turnering, sier Ola Gravem Knutsen.