Vant Asker cup

VANT CUP: Jentene i HBBK kunne hente pokalen etter å ha vunnet Asker cup i helgen. På bildet er Marie Skogsholm på vei fram for å ta imot seierspokalen. De øvrige jentene er Stina M. Kristoffersen, Ronja Sandum, Maiken Johnsen, Carina Erlandsen, Siri Granheim, Elin Kvisgaard Gulbrandsen, Silje Rambø og Julie Lad.

VANT CUP: Jentene i HBBK kunne hente pokalen etter å ha vunnet Asker cup i helgen. På bildet er Marie Skogsholm på vei fram for å ta imot seierspokalen. De øvrige jentene er Stina M. Kristoffersen, Ronja Sandum, Maiken Johnsen, Carina Erlandsen, Siri Granheim, Elin Kvisgaard Gulbrandsen, Silje Rambø og Julie Lad. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Hønefoss Basketballklubbs jenter 94 gikk helt til topps i Asker basketball cup.

DEL

Sesongåpningen for jenter 94 ble sett fram til i spenning. Disse jentene spilte i fjor stort sett bare mot guttelag, men vant likevel oppsiktsvekkende mange kamper. I Pirates Cup i Kristiansand på tampen av sesongen gikk de helt til topps.

Denne sesongen har de kommet med i interkretsserien, som arrangeres av Oslo og Akershus basketballkrets.

Dette er noe jentene ser fram til, og derfor var de spent på hvor de står i forhold til jenter på sin egen alder. De skal riktignok også spille mot lag født i 93, men det ser ikke jentene på som noe uoverkommelig.

I Asker Cup tok jentene seg fram til semifinalen med klare seire på 46-10 og 49-9. I semifinalen mot Asker 95 vant de med solide 49-5. I finalen møtte de Asker 94, og det var ventet en tettere og jevn kamp.

Kampen startet forholdsvis jevnt, og Asker var faktisk oppe i en 8-5-ledelse. Så jevnet kampen seg noe mer ut, men jentene kunne gå til pause med en forholdsvis knapp ledelse på 28-22.

Etter en god samtale i pausa satte Hønefossjentene inn turboen, og sa definitivt takk for følget.

De kjempet innbitt i forsvar, stjal ball etter ball fra Asker, og sto imponerende på til siste slutt. Jubelen og tilfredsheten var stor da de hørte sluttsignalet gå med tallene 55-33 lysende mot seg fra resultattavla.

Et artig poeng er at alle jentene kom på scoringslista denne helgen, og jentene kunne hente den store pokalen som bevis på nok en stor triumf.

Fortsatt har de ikke tapt for noe jentelag. Om 14 dager starter serien, og jentene og treneren er spente på hvor lenge det går før det første tapet kommer.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags