Han blir sportslig leder for Uno-X Hydrogen Development Team

Kurt Asle Arvesen. Pressefoto

Kurt Asle Arvesen. Pressefoto

Artikkelen er over 4 år gammel

Kurt Asle Arvesen blir sportslig leder det nye kontinentallaget Uno-X Hydrogen Development Team, som skal eies og drives av Lillehammer Cykleklubb og Ringerike Sykkelklubb.

DEL

Kurt Asle Arvesen får det overordnede sportslige ansvaret for satsingen. Han skal arbeide fulltid for Uno-X Hydrogen Development Team, og starter etter nærmere avtale når han har avsluttet sine oppgaver i Team Sky.

Arvesen får med seg Leonard Snoeks fra Team Ringeriks-Kraft som sportsdirektør, og laget får et sportslig lederteam på tre når en sportsdirektør fra Lillehammer-miljøet også er på plass. Det er også gjort en avtale med Danny Guillemyn som fulltids mekaniker, opplyser Reitangruppen i en pressemelding.

Sykkeltalentene på laget er Hans Kristian H. Rudland, Torjus Sleen, Syver Westgaard Wærsted, Torstein Træen, Jonas Abrahamsen, Sondre Kristiansen, Kristian Kulset, Audun Brekke Fløtten, Lars Saugstad og Sedrik Ullebø.

– Med Kurt Asle i spissen for et sportslig støtteapparat ligger nå alt til rette for at laget kan levere på ambisjonen om å utvikle sterke syklister med gode holdninger og verdier, sier Erling Høyem. Han er styreleder i Lillehammer CK, og blir trolig også styreleder for lagets eierselskap, ifølge pressemeldingen.

– Kurt Asle får nå full frihet til å forme det sportslige opplegget for laget slik han mener det er best, sier Høyem.

I 1998 ble Kurt Asle profesjonell syklist og avsluttet sin karriere for det engelske Team Sky i 2011. Han kommer fra Eresfjord og startet sin karriere i lokale klubber, deretter var han innom ulike profflag før tiden i Team Sky. Han har deltatt i alle store Grand Tours; 5 ganger i Tour de France, med én etappeseier, og Giro D´Italia to ganger med to etappeseire. Vuelta a España har han deltatt i fire ganger.

– Vi kunne ikke drømt om en bedre kvalifisert sportslig leder, sier Tommy Berglind, styreleder i Ringerike sykkelklubb.

Uno-X er med som økonomisk støttespiller for satsingen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken