Gå til sidens hovedinnhold

Han blir sportslig leder for Uno-X Hydrogen Development Team

Artikkelen er over 4 år gammel

Kurt Asle Arvesen blir sportslig leder det nye kontinentallaget Uno-X Hydrogen Development Team, som skal eies og drives av Lillehammer Cykleklubb og Ringerike Sykkelklubb.

Kurt Asle Arvesen får det overordnede sportslige ansvaret for satsingen. Han skal arbeide fulltid for Uno-X Hydrogen Development Team, og starter etter nærmere avtale når han har avsluttet sine oppgaver i Team Sky.

Arvesen får med seg Leonard Snoeks fra Team Ringeriks-Kraft som sportsdirektør, og laget får et sportslig lederteam på tre når en sportsdirektør fra Lillehammer-miljøet også er på plass. Det er også gjort en avtale med Danny Guillemyn som fulltids mekaniker, opplyser Reitangruppen i en pressemelding.

Sykkeltalentene på laget er Hans Kristian H. Rudland, Torjus Sleen, Syver Westgaard Wærsted, Torstein Træen, Jonas Abrahamsen, Sondre Kristiansen, Kristian Kulset, Audun Brekke Fløtten, Lars Saugstad og Sedrik Ullebø.

– Med Kurt Asle i spissen for et sportslig støtteapparat ligger nå alt til rette for at laget kan levere på ambisjonen om å utvikle sterke syklister med gode holdninger og verdier, sier Erling Høyem. Han er styreleder i Lillehammer CK, og blir trolig også styreleder for lagets eierselskap, ifølge pressemeldingen.

– Kurt Asle får nå full frihet til å forme det sportslige opplegget for laget slik han mener det er best, sier Høyem.

I 1998 ble Kurt Asle profesjonell syklist og avsluttet sin karriere for det engelske Team Sky i 2011. Han kommer fra Eresfjord og startet sin karriere i lokale klubber, deretter var han innom ulike profflag før tiden i Team Sky. Han har deltatt i alle store Grand Tours; 5 ganger i Tour de France, med én etappeseier, og Giro D´Italia to ganger med to etappeseire. Vuelta a España har han deltatt i fire ganger.

– Vi kunne ikke drømt om en bedre kvalifisert sportslig leder, sier Tommy Berglind, styreleder i Ringerike sykkelklubb.

Uno-X er med som økonomisk støttespiller for satsingen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.