Gå til sidens hovedinnhold

Tyristrand best i jentefinalen

Artikkelen er over 8 år gammel

Helgerud skole har tradisjon for å vinne Skolecupen i basketball, men onsdag kveld måtte de se seg slått. Røyse skole vant gutteklassen etter et trilleroppgjør.

Helgerud skole i Heradsbygda har vunnet mange ganger i Skolecupen i basketball, og var favoritter til nye gull da finalene for barneskoler ble spilt i gymsalen på Veienmarka ungdomsskole.

Etter en forholdsvis jevn kamp i deler av jentefinalen, viste det seg at Tyristrand til slutt var mest treffsikre. De kunne innkassere skolens første seier i jenteklassen, med resultatet 14-8. Og mens Tyristrand-spillerne jublet over gull og stor pokal var det litt skuffelse å spore i Helgerud-leiren.

Stolt lagleder

- Det er kjempegøy å vinne. Vi hadde et lite håp, men vi tok i hvert fall ikke seieren på forskudd, sa en glad lagkaptein på Tyristrands lag, Marthe Emilie Sandsbakk, med den store pokalen høyt hevet over hodet, mens lagvenninnene jublet.

Lagleder Vibeke Eriksen var stolt av sine jenter og skrøt av stor innsats og godt forsvar.

- Jentene var skikkelig tente før finalen og spilte veldig bra i kveld. Spesielt i forsvar gjorde de en kjempejobb. Derfor var det ekstra moro at det ble seier, for øvrig den første til vår skole i jenteklassen i Skolecupen i basketball, kommenterte Eriksen.

Bronsen i jenteklassen gikk til Kirkeskolen, som var den eneste fådelte skolen som var med i finalespillet.

Røysegutta vant

Guttefinalen i Skolecupen mellom Røyse og Helgerud ble en triller av en basketballkamp med knepen 30-27 til Røyse.

Nestor i den lokale basketen, Svein Roger Eriksen, betegner dette finaleoppgjøret som noe av det beste han har sett i denne aldersgruppen.

- Jeg tror nesten ikke jeg har sett maken til spill på dette nivået, fastslår Eriksen når han omtaler guttefinalen, som altså endte med 30-27 seier til Røyse.

Lagkaptein på Røyse, Christopher Lunde, spilte en kjempematch og avgjorde den tette gullkampen.

- Vi har et veldig bra lag og det var moro å slå Helgerud i en så spennende kamp, sier ”matchvinner” Christopher etter å ha mottatt vinnerpokalen.