Davy Wathne sa opp i TV 2: – Det handler om hele min stil, tone og språkform

Ferdig i TV 2: Davy Wathne.

Ferdig i TV 2: Davy Wathne. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Davy Wathne har sagt opp jobben i TV 2. Samtidig bekrefter TV-kanalen at den har behandlet anklager relatert til TV-personlighetens oppførsel.

DEL

Wathne, som blir 68 år 1. nyttårsdag, har vært et av TV 2s mest kjente ansikter siden kanalens oppstart i 1992. Torsdag bekrefter både hovedpersonen selv og hans arbeidsgiver at han har bestemt seg for å slutte.

Videre bekrefter kanalens organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand at oppsigelsen kommer i en periode der det har vært gjort interne undersøkelser rundt flere varslingssaker om veteranen.

– Davy har vært en av TV 2s største og viktigste profiler gjennom 25 år. Seerne har opplevd en ekstremt kunnskapsrik journalist, en engasjert og særegen tv-personlighet. Han sier selv at han ikke er noe A4-menneske, og det er på godt og vondt. For mange i TV 2 har oppførselen hans vært svært vanskelig å forholde seg til, sier Willand til Medier24.

Avviser trakassering

Flere kolleger skal ha varslet om Wathnes opptreden.

– Det dreier seg blant annet om tilbakemeldinger fra Davy, og om språk og sjargong. I denne dialogen valgte han selv å si opp, sier Willand.

Wathne avviser selv i et intervju med Kampanje at anklagene dreier seg om trakassering.

– Dette handler om min måte melde tilbake til kolleger på. Det handler om hele min stil, tone og språkform, og at jeg har hatt rollen som den gamle norsklæreren som har rettet på språklige feil hos kolleger. Jeg er levning fra en svunnen tid, en dinosaur, med et språk som ikke er gangbart lenger. Min tid er omme i TV 2, sier han til nettstedet.

Willand, som bekrefter at varslingssakene primært har handlet om TV-profilens røffe tone, opplyser at Wathne i øyeblikket er på ferie og er fritatt for arbeidsplikt i oppsigelsestiden. Dermed har han hatt sin siste arbeidsdag i TV 2.

Takket kollegene

Det var Dagens Næringsliv som først meldte om TV-profilens oppsigelse torsdag. Ifølge avisen skal hovedpersonen ha takket kollegene for samarbeidet i en epost.

«Med takk for uforglemmelige øyeblikk gjennom et kvart århundre. Møt fremtidens utfordringer med rak rygg, sunn skepsis og ubestikkelig integritet. Dette fikser dere sammen», skriver Wathne ifølge DN.

I et intervju med samme avis nylig luftet veteranen sin frustrasjon over egen arbeidsgiver.

– Jeg er skuffet over at jeg ikke får brukt arbeidskraften min. 2017 er blitt mye mer innholdsløst, mindre arbeidskrevende og mindre interessant. Derfor kommer det ikke som noen overraskelse på mine ledere at jeg sysler med andre planer, men det er langt fra tatt noen beslutning, sa han.

Nå skal beslutningen altså være tatt.

Sportsanker og programleder

Davy Wathne har vært et av TV 2s mest kjente ansikter i 25 år. 67-åringen har hatt en rekke oppgaver i TV 2. Han debuterte som kommentator 6. oktober i 1992 i en direktesending da kanalen rappet TV-rettighetene til San Marino – Norge i VM-kvalifiseringen til USA-VM foran NRK.

Wathne kommenterte også en rekke italienske serie A-kamper i TV 2s første år.

Det skapte oppstyr i Norge da TV 2 i 1995 overtok de populære engelske tippekampene. DavyWathne var hovedprogramleder da Liverpool, Manchester United og Arsenal og den berømte plingen byttet kanal.

Senere har Wathne vært mest kjent som sportsanker og programleder.

Det siste året har FotballXtra skapt store overskrifter. Etter at Eliteserien flyttet til Discovery, har TV 2 ertet opp den nye rettighetshaveren ved å sende mål fortløpende fra serierunden i egne nyhetsbolker.

Wathne var også i en årrekke klubbleder i TV 2.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags