Her er Team Buller'ns nye superstjerne: – Bedre enn Yarrah Boko

LOVENDE: Trener Trond Anderssen mener at Noble Tile kan bli stallens neste superstjerne. Kristian Malmin kusker.

LOVENDE: Trener Trond Anderssen mener at Noble Tile kan bli stallens neste superstjerne. Kristian Malmin kusker. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Travtrener Trond Anderssen fra Ådal tar store ord i munnen når han skal beskrive det som kan være suksesstallens neste superstjerne.

DEL

Hesten ådalingen snakker om er Noble Tile, som lørdag ble toer i DNTs Høstfinale på Jarlsberg i sitt første møte med 3-årseliten. Og tjente 50.000 kroner.

Totalt har han kun 187.000 kroner på kontoen, og «bare» vunnet tre av ti løp. Det er et kvantesprang opp til Yarrah Boko, som konkurrerte i verdenseliten og vant 35 løp.

Bedre som treåring

– Når jeg sammenligner med Yarrah Boko så er det følelsen jeg har når jeg kjører Noble Tile i trening. Det er som å sitte bak samme hest. Begge er voldsomt store, og på grunn av størrelsen kom begge sent i gang. Nå som treåring ligger Noble Tile langt foran Yarrah Boko, men så gjenstår det å se om han fortsetter utviklingen, sier Trond Anderssen til Ringerikes Blad.

For ordens skyld; det var først som fireåring at Yarrah Boko begynte å vise sitt voldsomme potensial. Som treåring vant han bare to løp og tjente skarve 28.000 kroner. Da han la opp sto det 10,5 millioner kroner på kontoen.

Vent og se neste år

– Noble Tile kommer til å gå mye framover med en vinter med hard trening. Om det blir en ny Yarrah Boko er mye forlangt, men han har potensiell. Bare vent og se, sier Anderssen, og får støtte av Norges nye kuskekomet Dag-Sveinung Dalen. Han kjøre Noble Tile inn til andreplass lørdag.

– De andre kommer nok til å slite med Noble Tile neste sesong, sa Dalen etter løpet.

Slått var Noble Superb, som har tjent over 800.000 kroner i år og av flere regnet som kanskje den største Derby-favoritten neste år. 2019 kan bli svært morsom for hesten til Stall Trio AHA.

LES OGSÅ: Slik er livet etter Yarrah Boko 

Nesten eliteseier

Tidligere denne uken passerte stallen til Trond Anderssen og kompanjong passerte stallen til Trond Anderssen og kompanjong Kristian Malmin 100 seire.

En ny ble det også lørdag da Trespasser vant løp, og hvor Hickothepooh – eies av lokale Stall Sørlie Kiosk – var svært nær en seier i eliteløpet.

– Hickotheppoh leverte karrierebeste, og som hele stallen har han løftet seg et hakk i år. Gode hester og flotte treningsforhold er en ting, men det viktigste er at vi er en sammensveiset gjeng som jobber utrolig bra sammen. Jeg hadde aldri klart dette uten dyktige medarbeidere, skryter Anderssen.

Kjøpte stortalent i USA

Når det gjelder gode hester så er flere på vei inn. Kristian Malmin er for tiden på auksjonstur til Harrisburg i USA, og fredag kjøpte han inn en toåring som allerede har travet 11,2.

Ingen skal bli overrasket om suksessduoen Anderssen/Malmin tar enda et steg framover i 2019.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags