Fantastisk start på året for lokal trav-duo

BJERKE: Floris Baldwin er blitt en elitehest i regi av duoen Trond Andersen og kusk Kristian Malmin.

BJERKE: Floris Baldwin er blitt en elitehest i regi av duoen Trond Andersen og kusk Kristian Malmin. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Trond Anderssen og Kristian Malmin har hatt en strålende innledning på 2019. Ådalsduoen hadde nok en strålende lørdag med to nye V75-seire og 120.000 kroner innkjørt.

DEL

Med seks V75-seire har Anderssen og Malmin dobbelt så mange triumfer som nestemann på listen. I pengeveien er det blitt 470.000 kroner på V75-kontoen. Ingen er i nærheten. Selv ikke Frode Hamres superstall, som har vært suveren de siste årene.

Gjør aldri feil

– 2018 var meget bra, og starten på årets sesong har vært enda bedre. Suverene treningsforhold, gode hester og så har vi et fantastisk mannskap i ryggen som jobber døgnet rundt. Og, legger Trond Anderssen til, så har vi en av Norges beste kusker i Kristian Malmin. Han gjør sjelden eller aldri feil. Det fikk vi se da han vant Sigvart Petersens minneløp med Floris Baldwin. Det var en styring i ultraklassen, skryter treneren av kompanjong og kusk.

– Jeg trodde det skulle bli tøft å hente inn Monfalcone da han kom tidlig til tet, men Floris Baldwin er veldig god og han koblet grepet tidlig på oppløpet, sier en beskjeden Malmin.

Når det gjelder Floris Baldwin så har han vært et forvandlingsnummer hos duoen. Hesten har gått fra under 100.000 kroner på kontoen til å bli en kommende elitehest på tolv måneder. Utrolig!

Kan sette rekord

Ådalsduoen vant også V75-1. Towanda's Classic fikk overta teten ut av første sving, så slått ut av dødenstravende Balaine mot siste sving, men samlet seg og tok en enkel seier.

– Det var kritisk i første sving, men jeg kjørte på retten min og fikk teten. 500 meter igjen så Towanda's Classic slått ut, men jeg vekket henne og det gikk greit til slutt, sier Malmin, som har allerede vunnet 14 løp i år. Med det ligger han an til å passere 100 årsseire for første gang i karrieren.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags