Gå til sidens hovedinnhold

Ber bilistene vise hensyn til barna i helgens sykkelritt

Artikkelen er over 4 år gammel

220 barn og unge i alderen fra 11 til 16 år skal sykle det de er gode for på Røyse lørdag og søndag. Det betyr visse trafikale utfordringer i området.

Ringerike sykkelklubb arrangerer da to mesterskap i landeveissykling: Ungdomslekene for barn i alderen 10 til 12 år, og ungdomsmesterskapet for dem som er i alderen 13 til 16 år.

Med et par hundre unge syklister på veiene, blir det naturlig nok noen trafikale utfordringer denne helgen, for dem som har tenkt å kjøre bil i Røyse-området.

– Vi henstiller folk som bor på Røyse og Gomnes til å kjøre ut mot Helgelandsmoen. Der er ikke veiene berørt i like stor grad, sier rittleder Paal Engebretsen.

– Vis hensyn

Det er særlig området rundt Røyse skole at man bør forberede seg på at det blir mye trafikk. Der er både start og mål. Og det er her arrangør, og foreldre kommer til å parkere.

Han ber bilister vise hensyn til de unge syklistene, som kanskje ikke alle er like godt vant til det tidvis kompliserte samspillet mellom bilister og syklister.

– De yngste syklistene er 10–11 år gamle. Som voksne må man ta hensyn til barna, uansett hva man ellers måtte mene om sykling, sier Paal Engebretsen.

For rittlederen er uansett det viktigste å unngå skader som følge av trafikkavvikling.

Spesielt for dem som er naboer i området der mesterskapet avvikles, bør forberede seg på at det blir noe venting gjennom helgen.

– Følg anvisninger

– Bor du midt i området, slipper du ikke ut på veien før etter at siste ledebil har passert. Ventetid vil avhenge av hvor stor spredning det er på sykkelfeltet. Min oppfordring til alle er at anvisninger fra vakter tas til følge.

Mesterskapet varer i tidsrommet fra klokken 9 til 17 både lørdag og søndag, men det vil være opphold mellom de forskjellige øvelser og puljestarter.

Helgens to mesterskap regnes som et mini-NM for ungdomssyklistene, og arrangeres for å tilrettelegge for god rekruttering nedover i aldersklassene.

Værutsiktene ser ikke helt gode ut, men Paal Engebretsen håper at mange skuelystne uansett tar turen og ser framtidens unge, lokale sykkelryttere vise seg fram på Røyse.

Slik blir trafikkavviklingen

Tempo lørdag, klokken 9-12.30, alle klasser:

Løype: Start nedenfor Moskummen, videre til Trongmoen-Jørgen Moes vei – Prestegårdsveien – Hunstadveien – Gomnesveien. Her det forskjellige vendepunkt for hver enkelt klasse, de eldste snur rett før Onsakervika camping. Målgang er Røyse skole.

Det vil være ryttere i begge retninger på denne strekningen, og mange av rytterne er barn fra 10 år.

Arrangøren oppfordrer til så lite trafikk som mulig. Om biler må fram oppfordres de til å holde god avstand til ryttere. Ved vendepunkt vil biler bli stoppet når ryttere skal snu.

På strekningen Moskummen – Trongmoen i begge retninger vil det bli begrenset mulighet for biltrafikk.

Kjøring fra Vik (via Røyseveien) til Bønsnesveien og motsatt vei, vil være åpen for biltrafikk.

Fellesstart lørdag, klokken 15-17, klassene 10 til 12 år:

Det kjøres en rundløype på 3,7 kilometer med varierende antall runder per klasse.

Løype: Start på Røyse skole – videre mot Prestegårdsveien – Jørgen Moes vei – Trongmoen – Røyseveien – Prestegårdsveien. Målgang er Røyse skole.

Arrangøren oppfordrer til at det ikke er noen form for trafikk i tidsrommet mellom 15–17. Dersom biler må inn i løypen må de kjøre med fartsretningen.

Fellesstart søndag, klokken 9-17, klassene 13 til 16 år:

Det kjøres en rundløype på 12,2 kilometer, med varierende antall runder per klasse.

Løype: Start på Røyse skole – Prestegårdsveien–Jørgen Moes vei–Trongmoen – Røyseveien – Bønsnesveien – Hunstadveien -Prestegårdsveien. Målgang er Røyse skole

Arrangøren oppfordrer til minst mulig trafikk, men dersom biler må inn i løypen må de kjøre med fartsretningen. Det må påregnes ventetid. Ingen biler slipper inn mellom første og siste bil.

De som skal til Hole kirke i løpet av helgen oppfordres til å kjøre inn via Norderhov/Botilrud. Og de som skal til Bønsnes kirke søndag ettermiddag blir oppfordret til å påregne ventetid.

Kommentarer til denne saken