Tidligere landslagsspiller til HBK

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

I 2003 spilte Are Tronseth åtte kamper som defensiv midtbanespiller for det norske U21-landslaget. Onsdag kveld ble han klar for Hønefoss BK.

DEL

23-år gamle Tronseth er trønder, oppflasket i Stjørdals Blink. Det var i denne klubben han som ung slet ut sine barnefotballsko. Rosenborg la merke til talentet, og sikret seg ham i spillerstallen før 2001-sesongen.

Før 2003-sesongen kom Tronseth til Ham-Kam på ett års utleieavtale. Kort tid etter overgangen til Ham-Kam ble det kamper med det norske flagget på brystet. Tronseth står bokført med åtte kamper på U21-landslaget.

Utleieavtale

Tronseth er nå midt inne i en treårskontrakt med Ham-Kam. Peter Sørensen er mannen som imidlertid holder 23-åringen borte fra Ham-Kam-laget, og nå ønsker Ståle Solbakken og Ham-Kam og leie ham ut, slik at Tronseth får spilletid i norsk toppfotball.

HBK var raskt på banen. Tronseth har en trening bak seg med HBK-laget. Trener Peter Engelbrektsson har sett ham for lite til å utdype klare meninger om hvilke kvaliteter Tronseth innehar, men stoler fullt og helt på Ståle Solbakkens referanser.

– Vi sikrer oss denne spilleren etter de referansene vi har fått fra Ståle Solbakken. Og de er gode. Ham-Kam ønsker ikke å kvitte seg med Tronseth. Solbakken mener han kan utvikle seg til å bli en solid tippeligaspiller, forteller Engellbrektsson.

Hønefoss Ballklubb skal leie Tronseth ut den kommende sesongen. Avtalen utgår 15. november.

Defensiv midtbane

I U21-landslaget til Per Mattias Høgmo var Tronseth defensivt midtbaneanker. Den plassen kan han også få i HBK-drakta også. Trolig vil han kjempe om denne plassen eller en ren midtstopperplass.

Siste sesong spilte den 190 centimeter lange spilleren 14 kamper for Ham-Kam i Tippeligaen, 11 av dem som innbytter. Året før, da Ham-Kam rykket opp fra 1. divisjon, spilte Tronseth 27 kamper. De aller fleste av dem fra start.

Spørsmål

Men selv med Are Tronseth på plalss, står HBK igjen med et par uløste spørsmålstegn. Benny Olsen er nærmere en HBK-kontrakt enn tidligere. I HBK håper og tror man at konkursrammete Enköping ikke vil sette hindere i veien for en Olsen-overgang til HBK. Men Olsen er fortsatt ikke klar.

Verre er det med forholdet til Harald Hauge. Hauge er tilbake i LSK etter at klubbens nye trenere ble nysgjerrige på hva Hauge ville kunne prestere i LSK-drakta. Hauge hadde imponert Magnus Powell på LSK-treninger, og dermed er Hauge historie i HBK. Nå må klubben skaffe en erstatter for unggutten.

– Dersom saken med Benny Olsen går i orden, mangler vi bare en erstatter for Harald Hauge. Men dette er et økonomisk spørsmål som vi må vurdere innad i klubben, Sier Peter Engelbrektsson.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags