Gå til sidens hovedinnhold

Thriller i jentefinalen

Artikkelen er over 12 år gammel

Eikli skole avgjorde en skikkelig thriller i jenteklassen da de vant skolecupen i basketball. I gutteklassen slo Vik skole Sokna i finalen.

Finalen mellom Eikli og Helgerud kunne ikke blitt jevnere. Da Therese Rindals skudd fant veien til kurven hadde dommeren blåst av kampen, men fløytesignalet gikk etter at Therese hadde fyrt av sitt skudd. Dermed ble kampen avgjort i aller siste sekund av tilleggstiden.

Eikli så ut til å ha avgjort kampen tidligere, da de gikk opp til 10-6, men Helgerud-jentene slo tilbake, og utlignet. Dermed ble det forlengning, der Eikli avgjorde. Matchvinneren selv visste ikke at det var så kort tid igjen.

- Jeg trodde det var et minutt igjen eller noe sånt, fortalte hun etter kampen.

Eikli har hatt en solid stigning i løpet av turneringen. I innledende runde tapte de nemlig 14-6 for finalemotstanderne fra Helgerud. Den store fremgangen gir de trener Stig Eriksen æren for.

- Han er den beste treneren, sa en svært glad jentegjeng.

Guttefinalen mellom Vik og Sokna var lenge jevn, med mange gode langskudd fra soknedølenes side. De spilte også med stor innsatsvilje, men til slutt ble det Vik-spillerne som sikret seieren. Litt bedre ferdigheter med ballen avgjorde det hele i de blåkledtes favør, og jubelen sto i taket da trofeet var sikret.

Det ble tette oppgjør også i semifinalene; i gutteklassen måtte Vang gi tapt mot Sokna, men sikret bronsen med ett poeng mer enn Helgerud i bronsefinalen. Kirkeskolen sikret en suveren bronsemedalje etter å ha blitt slått ut av Helgerud med knappest mulig margin.

I tillegg til de to finalene ble følgende kamper spilt i går: Bronsefinale jenter: Kirkeskolen-Ullerål 26-6, bronsefinale gutter: Vang-Helgerud 24-23. Semifinaler jenter: Eikli-Ullerål 16-6, Helgerud-Kirkeskolen 15-14. Semifinaler gutter: Sokna-Vang 10-8, Vik-Helgerud 13-12. Kvartfinale gutter: Helgerud-Ullerål 22-7.

Ungdomsskolene spiller sitt sluttspill i neste uke.