Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelmedalje med skøyte-Maren på laget

Artikkelen er over 10 år gammel

Maren Haugli, Tina Andreassen og Thea Thorsen kjørte inn til en historisk bronsemedalje i NM i lagtempo i Trondheim tirsdag kveld.

Ringerike Sykkelklubb har aldri stilt lag i NM i lagtempo for kvinner, før klubben sikret seg en gledelig tredjeplass under mesterskapet i den trønderske NM-uken.

Opplevelse for Haugli

Landslagsløperen på skøyter, Maren Haugli, fikk sin debut i et sykkelmesterskap, og ble med på laget som tredje jente.

- Det var en stor opplevelse å få sjansen til å sykle NM i lagtempo. Da jeg fikk forespørselen om å delta sammen med Tina og Thea, valgte jeg å si ja, selv om jeg ikke har konkurrert i et NM på sykkel før, sier hun.

- Jeg legger imidlertid ikke skjul på at det var hardt å tråkke de tre milene i den kuperte løypa, og i den siste lange bakken seks kilometer før mål måtte jeg slippe lagvenninnene mine. Da var jeg sluttkjørt. Det spilte ingen rolle for i lagtemposykling er det andre rytter i mål som gir sluttiden, sier Maren.

Tross stiv muskulatur og makspuls i deler av løpet, synes hun det var en gøyal opplevelse.

Grunntrening

- Jeg bruker sykkelen en del i grunntreningen foran skøytesesongen, men det blir noe helt annet når man skal konkurrere. Sykkel er helt klart en tøff idrett og krever mye av utøverne. Heldigvis kjørte jeg med to meget gode jenter som gjorde en sterk prestasjon. Og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk sjansen. Det er ekstra stas å få en NM-medalje på sykkel, understreker Maren.

- Topp kveld

Tina Andreassen, som gjorde grovjobben underveis, og tok mange føringer - spesielt i bakkene, synes det var flott gjort at Maren Haugli stilte opp.

- Ja, det var imponerende at Maren tok utfordringen. Hun gjorde det mulig for Ringerike Sykkelklubb å bli historisk. Aldri før har et lag fra Ringerike stilt til start i et sykkel-NM for kvinner, og når vi attpåtil fikk bronse, ble det en topp kveld, sier Tina.

Den ferske gullvinneren fra junior-NM søndag, Thea Thorsen, kjørte igjen et solid løp, og var med helt til slutt og kunne sikre pallplassen etter en god avslutning sammen med Tina Andreassen.