Gå til sidens hovedinnhold

I 2019 blir det ikke sykkelritt på 17. mai

Artikkelen er over 3 år gammel

Når Tour of Norway og Tour des Fjords slår seg sammen, er en av konsekvensene at man unngår sykkelritt på nasjonaldagen neste år.

I pressemeldingen som gikk ut fra arrangøren før helgen, opplyser de at neste års ritt vil gå i perioden 28. mai-2. juni. Hvorvidt noen av etappene vil ha start eller mål i Hønefoss er foreløpig ikke avgjort - men med mulighet for å sykle både på Øst- og Vestlandet, er det flere steder enn før som er aktuelle.

I år var det start på andre etappe i Tour of Norway på 17. mai i Hønefoss. En del reagerte på at sykkelrittet gikk gjennom byen på nasjonaldagen, slik det også gjorde i 2017.

Kunne ikke velge dato

Birger Hungerholdt, arrangør og daglig leder i Interspons AS, har forklart 17.mai-etappene slik:

– Noen sier at vi kunne valgt en annen dato. Men slik er det ikke. Datoene blir satt opp av det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Det eneste vi kan velge er hvor vi skal kjøre, sa han til Ringerikes Blad i fjor.

– UCI tar ikke hensyn til nasjonaldager, og det er jo heller ikke så mange land som feirer nasjonaldagen så mye, slik vi gjør her.

Tror på nytt, stort ritt

Nå er det lettere å styre unna 17. mai, med ett i stedet for to store ritt i Norge på vårparten. Hungerholdt har stor tro på det nye, sammenslåtte etapperittet.

– Det er både spennende og et helt riktig steg å bygge et stort etapperitt i Norge i fellesskap. En sterk ny organisasjon som også blir viktig for videreutviklingen av norsk sykkelsport i årene som kommer, sier han i pressemeldingen.

Navnet på det nye rittet er ennå ikke klart. Tour of Norway ble første gang arrangert i 2011, som en videreføring av Ringerike Grand Prix.

Kommentarer til denne saken