Gå til sidens hovedinnhold

Sterkt av Brekke Fløtten i Arctic Race – i mål med verdensstjernene

Artikkelen er over 6 år gammel

Team Ringeriks-Krafts Audun Brekke Fløtten kjørte imponerende på den første etappen i Arctic Race, og satt med gruppen som spurtet om seieren, hvor Alexander Kristoff var suveren.

Team Ringeriks-Kraft fikk starttillatelse i tolvte time i det store internasjonale sykkelrittet Arctic Race, som startet i Harstad i dag.

Og de lokale syklistene ga klar beskjed til arrangørene om at det var en helt riktig avgjørelse å la Team Ringeriks-Kraft delta.

Rittet, som går over fem etapper i storslått nordnorsk natur, samler flere av verdens beste sykkellag med ryttere som entret pallen mange ganger under årets Tour de France.

På dagens etappe ble det klar etappeseier til Alexander Kristoff foran Edvald Boason Hagen. Kristoff tok dermed sin 19. internasjonale seier i 2015!

Synlig i feltet

Lokale Audun Brekke Fløtten viste imidlertid ingen respekt for verdensstjernene fra Norge og andre europeiske nasjoner.

Spesielt de siste syv milene på den over 213 kilometer lange etappen var Brekke Fløtten aktiv og svært synlig i feltet, som kjørte opp og på Hinnøya med målgang i Harstad sentrum etter mer enn fem tilmer på sykkelen.

Feltet på godt over 130 ryttere ble stadig mindre etter som milene ble tilbakelagt, og mange av de profilerte deltakerne klarte ikke å henge med til spurten startet.

Det klarte altså Audun Brekke Fløtten på en imponerende måte med god hjelp av innsatsvillige hjelperyttere i Team Ringeriks-Kraft-drakt, hvor spesielt Torstein Træen og Max Emil Kørner gjorde en utrolig jobb.

Kjempeprestasjon

- Audun sto for en kjempemessig prestasjon. Det klart beste han har levert i ringerikstrøya. Fantastisk kjøring i et så sterkt felt, fastslår lagleder Martin Uthus.

Også hjemmeværende sportsdirektør Lars Holm tar fram superlativene.

- Vi har sett at Audun har blitt i bedre og bedre form de siste ukene, og det han gjør her viser hvilke kvaliteter han har når ting klaffer.

- Dette kan bli gøy i fortsettelsen, mener både Holm og Uthus.

På de uoffisielle resulatlistene står Audun Brekke Fløtten oppført som nummer 18 med samme tid som Kristoff, men bare hjullengder bak verdensstjernen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.