Gå til sidens hovedinnhold

Ringeriks-ryttere klare for «ungdommens Tour de France»

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Leknessund og Lars Saugstad fronter det norske U23-landslaget i sykling, som jager både etappeseire og en fremskutt plassering sammenlagt i prestisjetunge Tour de l’Avenir.

Rittet, som av mange anses for å være «ungdommens Tour de France», samler mange av verdens beste U23-rytterne. Årets utgave starter 17. august.

Mandag opplyste Norges Cykleforbund at Andreas Leknessund (Ringerike SK), Tobias Foss (Lillehammer), Torjus Sleen (Tønsberg), Lars Saugstad (Ringerike), Rasmus Fossum Tiller (Lillehammer) og Håkon Lunder Aalrust (Asker) utgjør det norske laget.

LES OGSÅ: Suveren start i sykkel-NM – trippel til UNO-X første dag

Syver Wærsted var i utgangspunktet tiltenkt en rolle i det norske laget, men pådro seg alvorlige skader da han ble påkjørt av en bil under en treningstur i forrige uke. Sesongen er dermed over for stortalentet.

– Tour de l’Avenir er et av de viktigste rittene for U23-landslaget gjennom sesongen, og en arena mange av de store profflagene også følger med på. Vi har satt sammen et lag som kan vinne enkeltetapper og som kan kjempe om en fremskutt plassering sammenlagt. Laget består av dem som har prestert best så langt i år i form av resultater, kjørestyrke og jobb inn mot laget, sier sportssjef i sykkelforbundet, Hans Falk.

Ifølge TV 2 blir Tour de l’Avenir-klare Rasmus Fossum Tiller lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i Team Dimension Data neste sesong.

Gjorde rent bord i juniorklassen

Kommentarer til denne saken