Gå til sidens hovedinnhold

Møtte den store helten i nord

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag syklet fem ryttere fra Ringerike i Arctic Morgendagens Helter-rittet før avslutningsetappen til Arctic Race of Norway. Talentene fikk møte Thor Hushovd.

120 unge sykkeltalenter deltok på lagrittet, der 70 ryttere fordelt på sju lag fra ulike sykkelregioner var fra Norge.

Blant dem var ringeriksrytterne Natalie Midtsveen, Andre Heggø, Søren Wærenskjold, Erik Fjærli og Andreas Leknessund.

– Ved å la unge sykkeltalenter fra Ringerike delta i Arctic Morgendagens Helter-rittet håper vi at vi kan inspirere dem til å opprettholde innsatsen, gløden og læringsfokuset videre. Slik kan vi bidra til utviklingen av framtidens sykkelhelter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

LES OGSÅ: Vant EM-gull: – Intet mindre enn fantastisk

Hushovd imponert

Thor Hushovd er ambassadør for Arctic Morgendagens Helter-rittet. Lørdag inviterte han de unge talentene på talenttreff, der han selv holdt motivasjonsforedrag. Den tidligere verdensmesteren understreket at det kreves ekstrem hard jobbing for å nå elitenivå, men at entusiasme for sporten også er en viktig drivfaktor for å nå toppen.

– Jeg er imponert over talentene fra Ringerike sine prestasjoner, og den innsatsen de legger ned for å bli bedre syklister. Mitt beste råd til dem er å utfordre seg selv, lære enda mer, og opprettholde gløden og gleden av å sykle, sier Hushovd, som selv har syklet for Ringerike sykkelklubb før han tok turen ut i den store verden.

Sykkelrittet Arctic Morgendagens Helter er for øvrig et samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbund og Statoils Morgendagens Helter.

Konkurrerte i proffenes arena

Før siste etappe i Arctic Race of Norway i Tromsø, fikk de unge syklistene sykle den samme traseen. 120 talenter konkurrerte i en 6,4 kilometer lang rundløype, der jentene fullførte ti runder og guttene 15.

LES OGSÅ: Mamma overveldet av Andreas (18): – Tenkte overhodet ikke at han skulle bli idrettsutøver

I tillegg til sju norske regionslag deltok også lag fra Storbritannia, Skottland, Frankrike, Finland, og Tyskland.

De norske rytterne gjorde det sterkt, og stakk av med de fleste pallplassene, til tross for sterk konkurranse fra utenlandske ryttere.

I jenteklassen var det et tett spurtoppgjør der Nora Tveit fra Stavanger SK trakk det lengste strået foran Jennifer Holl fra Skottland og Anne Dorthe Ysland fra Gauldal SK.

Gutteklassen ble vunnet av regjerende Norgesmester Idar Andersen fra Gauldal SK, 21 sekunder foran Martin Urienstad på andre plass og Henrik Schwalb på tredjeplass – begge fra Stavanger SK. Den prestisjefylte lagkonkurransen ble vunnet av region Sør, med region Midt på andreplass, og region Tevebu på tredje.

De tre beste regionene for jente- og gutteklassen samlet, mottok pengepremier på henholdsvis 30.000, 20.000 og 10.000 kroner, øremerket talentutvikling.

Kommentarer til denne saken