Gå til sidens hovedinnhold

Birger Hungerholdt granskes av sykkelforbundet

Artikkelen er over 5 år gammel

Sykkelkongen fra Hole kan ha drevet ulovlig agentvirksomhet, melder TV2.

– Vi har begynt en prosess for å undersøke om reglene har blitt fulgt, sier en talsmann for Det internasjonle sykkelforbundet (UCI) til TV 2.

Birger Hungerholdt har vært sentral i Sykkel-Norge i en årrekke. Han driver sponsorselskapet Interspons, eier Team Joker og er manager til flere profesjonelle syklister, deriblant Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug. Han arrangerer blant annet Ringerike Grand Prix, som nettopp ble avsluttet, og Tour of Norway, som kommer til Eggemoen og Hønefoss 21. mai.

– Ikke lov til å forhandle

Hungerholdt har ikke agentlisens, og har dermed ikke lov til å føre forhandlinger mellom lag og rytter når kontrakter skal underskrives. Men han har flere ganger snakket åpent om hvordan han har ordnet kontrakter til sine klienter, og etterforskes for å ha brutt UCIs agentregelverk, skriver TV2.

Ryttere og lag som benytter seg av ulisensierte agenter i forhandlinger kan straffes med en formell advarsel, bøter, eller i verste fall suspensjon.

Rådgiver, ikke agent

Hungerholdt avviser at han har brutt reglene. Han sier til TV2 at han er rådgiver for flere, ikke agent, og at han ikke har noen økonomisk gevinst av denne rådgivingsvirksomheten.

– Jeg har ingen agentlisens og kommer aldri heller til å ha det. Jeg er derimot en rådgiver, og kan ikke forplikte rytterne skriftlig, men jeg kan ha samtaler med lagene, sier Hungerholdt til TV2.

– Her snakker du med en som har inngående kjennskap til nasjonal og internasjonal sykkelsport på alle plan. Jeg har drevet med dette i alle år. Jeg har levd etter reglementet hele tiden.

Kommentarer til denne saken