Gå til sidens hovedinnhold

– En kjempeerfaring for unge ryttere som skal kjøre mange VM etter dette

Artikkelen er over 3 år gammel

Leonard Snoeks mener gutta på Uno-X-laget hans har skaffet seg kjempeerfaring med lagtempoen i Bergen.

Team Uno-X Hydrogen Team gjorde sine saker som mange, deriblant sportsdirektør Leonard Snoeks, hadde håpet på. Laget ble nest beste norske kontinental-lag, og gutta på laget skaffet seg flott erfaring, ifølge Snoeks.

– Dette er en kjempeerfaring for unge ryttere som skal kjøre mange VM etter dette, sier Snoeks til Ringerikes Blad.

Fornøyd

– Jeg er kanskje mest fornøyd med måten gutta taklet denne situasjonen på. I forkant var de rolige og avslappet. De taklet spenningsnivået kjempebra, for det er klart at dette er en stor opplevelse for dem. Å sykle VM på hjemmebane mot de aller beste i verden er stort, sier Snoeks.

Hadde ikke dagen

Heradsbygda-gutten Torstein Træen syklet på Uno-X-laget, men ifølge Snoeks, hadde ikke den talentfulle unggutten helt dagen.

Han slapp etter 12 kilometer. Hadde ikke så mye å gi i dag, sier Snoeks.

Folkehav

Han var nesten stum av beundring for folkehavet som møtte syklistene gjennom de 42,5 kilometerne i bergensområdet.

– Vi visste jo at det ville bli en del folk. Det har vi skjønt på treningene i dagene i forkant. Men at det skulle bli så mye folk langs løypa, var overraskende – og veldig morsomt, sier Snoeks.

Thea gjorde jobben

Thea Thorsen gjorde den jobben hun var satt til under søndagens tempoetappe.

 

– Jeg gjorde jobben på slettene før bakken. De fire vi fullførte med er gode klatrere, og derfor skulle jeg gjøre drajobb på slettene, sier Thea, som slapp seg tilbake og kom i mål 48 sekunder bak Simona Frapporti, Cecilie Gotaas Johnsen, Charlotte Becker og Miriam Bjørnsen.

– Følte meg bra

– Det at jeg slapp de andre fire er ingen krise før tempokjøringen tirsdag. Jeg følte meg bra i dag, sier Thea Thorsen. Hun opplyser at lagtempo overhodet ikke er prioritert i Hitec-laget. – Vi har ikke trent på dette i det hele tatt, og kunne ikke forvente oss noe bedre, sier hun.

Les også

Audun får sykle i VM

Kommentarer til denne saken