Gå til sidens hovedinnhold

Svikter basketballskolen

Artikkelen er over 16 år gammel

Det er tradisjon at Hønefoss Basketballklubb inviterer til basketballskole i romjula. Dessverre er det dalende interesse for dette spennende spillet ute i distriktet. I går møtte bare 12 jenter og gutter opp for å være med - alle fra Hønefoss-området.

Leder for basketballskolen i regi av Hønefoss Basketballklubb, Tor Gunnar Lakselvhaug, er litt skuffet over at ikke flere er med på dette tilbudet mellom jul og nyttår. Han kan ikke si noe eksakt om årsaken til den lave oppslutningen, men ser ikke bort fra at det kan være litt dalende interesse generelt for basketball - både på Ringerike og på landsbasis.

- Her i Hønefoss har vi bra oppslutning på treningene inntil 14-års alderen. I de eldre klassene er det færre med. Vi strever litt med rekrutteringen, sier Lakselvhaug.

Flere instruktører

I går var det flere instruktører enn deltakere i Ringerikshallen, og alle de 12 som deltok på skolen kom fra Hønefoss og omegn.

– Litt merkelig at det ikke er deltakere fra andre steder enn byområdet. Nå skulle det vel heller ikke være så mye spennende å foreta seg av aktiviteter utendørs i det lite vinterlige været, sier HBBKs ansvarlige for tiltaket.

Tor Gunnar Lakselvhaug tror at en annen årsak til en eventuell synkende interesse for basketball er at mediefokuseringen er blitt mindre på nasjonalt plan.

– Det var mye fokus på denne ballidretten da BLNO ble startet i Norge med blant annet mange TV-sendte kamper. Nå er dette i stor grad borte. Ingen tvil om at det er negativt for basketballen - både nasjonalt og på lokalt plan, sier han.

De som var til stede i Ringerikshallen storkoste seg imidlertid med instruksjon, leker og spill.

Gøy å være med

– Det er gøy å være med her. Det er første gang, men etter det vi har opplevd så langt kommer vi helt sikkert tilbake neste gang det er et slikt arrangement. Vi har allerede lært mye, sier Ingvild Roald Strøm (12) og Emilie Lesjø (11), begge fra Haugsbygd.

De synes det er rart at ikke flere er med.

– Ja, vi hadde trodd det hadde vært mange flere her. Det er dumt, for vi har det morsomt, legger de til.

Basketballskolen går over to dager og avsluttes i ettermiddag.

– Er det noen som ønsker å være med i dag er det bare å møte opp på formiddagen, sier Tor Gunnar Lakselvhaug i Hønefoss Basketballklubb.