Gå til sidens hovedinnhold

Surt tap i seriefinalen

Artikkelen er over 17 år gammel

Hønefoss Basketballklubbs herrelag i 2. divisjon tapte seriegullet i siste sekund i møtet med Vestfold-laget TNT-Tønsberg. Den avgjørende ballen ga 74-73 til gjestene og 1. plass i serien.

Det ble et meget tett og spennende oppgjør mellom TNT fra Tønsberg og HBBK i Jevnakerhallen lørdag ettermiddag.

Gjennom store deler av oppgjøret fulgte lagene hverandre som skygger, vel vitende om at laget som vant stakk av med seriegullet i 2. divisjon og eventuelt en plass i neste års 1. divisjon.

- Vi slo dem i bortemøtet, og normalt burde vi vunnet i dag også, men vi slurvet for mye i angrepsspillet. Alt for mange baller gikk utenfor kurven, konstaterte spillende lagleder hos Hønefoss Julie Helgesen.

Den tidligere damelandslagsspilleren har vært med guttene gjennom hele sesongen, og legger ikke skjul på at det var bittert å tape i siste sekund mot gjestene fra Vestfold.

- Jeg synes vi hadde et brukbart tak på dem i deler av matchen. Dessverre ble vi for upresise i sluttminuttene og ga bort en 6-poengsledelse. Vi leder imidlertid med ett poeng når de får ballen fem sekunder før slutt. Likevel kommer de til en avgjørende 2-poenger. Akkurat nå føles det fryktelig ergerlig, fastslo Julie Helgesen på vegne av HBKs 2. divisjonsmannskap like etter kampslutt.

Hun understreker at det bare er snakk om prestisje for å vinne serien.

- Vi har ikke hatt opprykk til 1. divisjon i tankene. Vi spiller for å ha det gøy. Slik situasjonen er i klubben, er det ikke ressurser til en ny toppsatsing så vidt jeg vet. Jeg tror heller ikke de andre spillerne har tenkt på det. Spill i 1. divisjon vil medføre mye mer reising og en helt annet opplegg både økonomisk og treningsmessig, sier Helgesen.

Hun legger likevel ikke skjul på at hun fortsatt liker seg på basketballbanen.

- Jeg synes det er moro å være med ennå. Å spille med guttene i 2. divisjon passer meg for øvrig utmerket. Det blir litt tøffere behandling i blant, men det er greit. Det er imidlertid uaktuelt å satse for fullt igjen på et damelag i toppserien for min del. Den tiden er forbi. Nå koser jeg meg med spill på HBBKs herrelag så lenge det passer slik. Det er artig både å spille og være lagleder, sier Julie Helgesen, og smiler tross tapet av seriegullet i siste sekund i Jevnakerhallen lørdag.

Hønefoss Basketballklubb får sjansen til å hevne tapet mot Tønsberg når lagene møtes til sluttspill i Ringerikshallen 27. mars sammen med lag nummer tre og fire i 2. divisjon.