Gå til sidens hovedinnhold

- Studiene har hjulpet meg

Artikkelen er over 13 år gammel

Maren Haugli smiler igjen. 22-åringen mener studiene ved HiBu har hjulpet henne mentalt, og i helgen går hun NM allround i Bjugn.

Norges beste kvinnelige skøyteløper de siste årene har vært nede i en dyp bølgedal denne høsten. Ennå har ikke verken Maren eller legene funnet den direkte årsaken til at det har buttet sportslig i starten av sesongen, men uker med kombinasjon av alenetrening og skolegang har hjulpet Jevnaker-jenta både fysisk og psykisk. Helgens NM allround blir derfor starten på resten av sesongen - håper og tror Maren.

- NM blir starten på resten av sesongen. Jeg er så klar som det går an å bli, og lysten til å konkurrere er hundre prosent, sier Maren med en munter tone.

Hun er overbevist på at studiene ved HiBu i Hønefoss har hjulpet henne tilbake.

- Jeg har fått tid til å tenke på andre ting enn hva som har vært feil med det sportslige. Skolen har vært en viktig avkobling for meg, forteller hun til Ringerikes Blad.

Økonomi

Maren Haugli studerer økonomi og administrasjon ved HiBu. Hun er nå i sitt tredje år som student ved HiBu, men idretten har krevd det meste av tiden til toppidrettsutøveren, og Maren må smile litt selv av at hun ennå ikke har kommet lenger i studiet enn hun har.

- Planen er at jeg skal avslutte det første studieåret til våren, og i løpet av den siste tiden har jeg faktisk tatt eksamen. Det har gjort meg godt. Jeg hadde egentlig håpet at du ikke skulle spørre hvor langt jeg har kommet i studiet, sier Maren og ler godt.

Tirsdag tok hun avgjørelsen om å delta i Bjugn under helgens NM allround. Egne testløp på is har fortalt henne at hun er på vei tilbake.

- Jeg har ennå ikke gått "offisielle testløp", men har i stedet testet meg selv med fartstrening på is. Det vil ta tid å komme tilbake der jeg egentlig ønsker å være, og jeg må nok regne med å ta tiden til hjelp, forteller Maren.

Har lært

I dag setter hun kursen for Bjugn. Der skal hun trene med landslaget foran helgens NM.

Maren Haugli er overbevist om at hun har lært mye av tiden som har gått dersom hun kommer seg opp på ønskelig sportslig nivå igjen.

- Helt klart. Både som menneske og idrettsutøver vil man lære mye av en slik opplevelse. Uansett har det vært positivt for meg å gjøre noen grep med studiene. Jeg har blitt flinkere med skolen, så alt har langtfra vært negativt, sier en positiv Maren Haugli.