Gå til sidens hovedinnhold

Stortap for McCarthy og co

Artikkelen er over 11 år gammel

Det norske U18-landslaget i basket fikk det tøft i helgens EM-møter med Danmark og Ungarn.

Lørdag ble Danmark overraskende et nummer for store og vant 90-69. Norge har slått Danmarks U18-landslag to ganger tidligere i 2009, men denne gang var danskene overlegne.

- Det var jevnt til pause, men i de to siste periodene kom vi til kort. En av danskene scoret 36 poeng og det sier seg jo selv at vi aldri fikk tak på ham, sier landslagstrener Pål Berg.

Søndag sto Ungarn for tur. Da ble Henry McCarthy & co feid av banen med 51-93.

- Ungarn var i EM-finalen for to år siden og er gode. Vi hadde vel kanskje trodd at vi var ferdige med slike braktap, men det var vi dessverre ikke. Det er tydelig at det koster for våre spillere å spille flere kamper i løpet av få dager på dette nivået, sier Berg.

Henry McCarthy får godkjent for innsatsen, tross tap.

- Han har vist seg fram og gjort jobben sin. Mot Danmark scoret han seks poeng og tok åtte returer. Mot Ungarn scoret han fem poeng og tok sju returer, forteller Berg.

- Det er vel med Henry som med en del av de andre. Han er ikke akkurat noe treningsprodukt - han er heller produkt av talent. Når man så møter internasjonal motstand oppdager man at må trene mye for å holde nivået over flere kamper. Men Henry har vist at han kan fighte med de beste og han har talent nok til å bli så god som han vil.

I dag spiller Norge sin siste kamp i gruppespillet. Motstander er Estland.

- Det blir en vanskelig kamp - og etter helgens resultater vil det vel nærmest være en sensasjon om vi vinner, sier Berg.

Dersom Norge taper skal de spille om 17. - 21. plassene i U18-EM senere denne uka. Om Norge skulle slå Estland venter spill om plassene 9. til 16.