Etter mange år med hard bruk av kunstgresshallen nede i Schjongslunden, kunne endelig de unge fotballtalentene på HBK-akademiet juble for nytt kunstgress i hallen. En gave på 450.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Ringerike gjorde det mulig å kaste ut det utslitte kunstgresset som lå i hallen.

– Dette betyr utrolig mye for oss på akademiet, og dette betyr at akademiet virkelig er oppe og går for fullt, sier leder for HBK-akademiet Jan Tore Øverby.

Farlig

Øverby sier at det gamle kunstgresset som lå i hallen var blitt så utslitt at det utgjorde en fare for de unge spillerne som risikerte å snuble i de store hullene i dekket som lå der.

– Jeg er veldig glad for det nye dekket, for jeg ville ikke likt å være ansvarlig for 150 unge spillere som skulle trene her inne på det gamle dekket, sier Øverby.

Med det nye kunstgresset mener akademilederen at alt ligger til rette for et enda bedre HBK-akademi.

– Det har jo blitt en helt ny hall her, og det nye dekket er alfa og omega for oss på akademiet, sier Øverby.

Gavmild stiftelse

Leder for Sparebankstiftelsen Ringerike, Alf E. Erevik, er glad for å kunne bidra til bedre forhold for de unge talentene, og sier at gaven på 450.000 kroner også inkluderer midler til vedlikehold av kunstgresshallen.

– Vi fikk en søknad fra Hønefoss BK om nytt dekke i hallen, og da vi tok turen ned hit for å kikke litt så vi hvor utslitt det gamle dekket var. Da var vi ikke i tvil om at vi skulle spandere nytt kunstgressdekke her nede, sier Erevik.

- Veldig glad

Markedsansvarlig i HBK, Thor Bård Gundersen, er naturlig nok meget glad for gaven klubben har mottatt, og sier at det var på høy tid at det gamle kunstgressdekket ble byttet ut.

– Det gamle dekket var fullt av hull, og vi er selvsagt utrolig glade for å ha fått midler til å legge et nytt dekke her i kunstgresshallen, sier Gundersen.

Ansvarlig for å drifte

Det er klubben selv som er ansvarlig for å drifte og vedlikeholde kunstgresshallen, og det nye kunstgresset skal være mer slitesterkt enn dekket som ligger på AKA Arena.

– I utgangspunktet skal dette dekket holde en god del lenger enn dekket vi har ute, sier Gundersen.