Gå til sidens hovedinnhold

Sterk borteseier til HBBK-jenter

Artikkelen er over 12 år gammel

HBBKs jenter-92 møtte i helgen Eidsvoll til seriekamp i interkrets-serien. Etter at de tapte på hjemmebane, var ønsket om revansje stort. Ønsket ble oppfylt.

HBBK-jentene jobber med å bli samspilte med jenter fra 94-laget, og med bakgrunn i gode treninger etter jul, var det en spent jentegjeng som vant hoppballen og kom bra i gang.

Mange gode angrep avløste hverandre, men uttellingen var dårlig i den første perioden. Dette førte til at Eidsvoll ledet 8-4 etter denne perioden. En uvanlig lav score, men da dette bl.a. skyldtes godt forsvar, var håpet om seier så absolutt levende.

I andre periode begynte det å løsne angrepsmessig, og jentene dro hjem en klar periodeseier på 13-3, slik at de gikk til pause med ledelse 17-11.

Tredje periode ble spillemessig enda bedre, men noen små unøyaktigheter i angrep ga Eidsvoll noen enkle fastbreaks og scoringer. Dette førte til at jentene vant perioden med kun tre poeng (17-14). Spillemessig var imidlertid HBBK mer og mer overlegne. Dette skyldtes bl.a. at jentene hadde fått fullstendig overtaket på Eidsvolls beste spiller.

Siste periode ble et fyrverkeri av en periode. Nå satt det man hadde snakket om og planlagt før kampen helt og fullt. Det ene fastbreaket etter det andre tok helt pusten fra Eidsvoll-jentene, og de lå bokstavelig talt rett ut etter kampen. Juniorjentene klarte å vinne perioden hele 20-0, og jubelen og tilfredsheten var stor da kampen var slutt, og sifrene 54-25 lyste på tavla. Erkjennende ord fra Eidsvolls spillere og ledere etter kampen gjorde godt. Nå blir det spennende om HBBK-jentene kan ta med seg denne kampen til ytterligere framgang utover vinteren, mot NM.

Jentene som spilte og antall poeng: Stine M. Kristoffersen, Marie Skogsholm (4 p), Elin Kvisgaard Guldbrandsen (11 p), Siri Granheim (18 p), Lise Løken (13 p), Julie Lad (2 p), Christine Bakke (6 p) og Susanne Kleveland.

Bilde fra scoring av Siri Granheim på slutten av kampen. Spiller nr 7 er Lise Løken, nr. 9 er Siri Granheim og nr. 10 Susanne Kleveland.