Spiller EM for Norge

TIL EM: Henry McCarthy spiller EM-kamper for Norge i neste uke.

TIL EM: Henry McCarthy spiller EM-kamper for Norge i neste uke. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Henry McCarthy (17) reiser snart til Sarajevo for å spille EM-kamper for Norge. Han er med på U18-landslaget som nylig vant en turnering i Danmark.

DEL

Den storvokste Hønefoss-spilleren ble tatt ut til sin første landslagssamling i vinter, og har siden den gang spilt seg inn på det norske U18-laget.

- Henry McCarthy er noe så sjeldent som en stor norsk spiller, sier landslagstrener Pål Berg. Derfor er det naturlig at posisjonen blir under kurven.

- Jeg spiller center eller forward, og skal være nær kurven for å ta returer og legge poeng. Derfor blir det få skudd for min del, sier Henry. Han spiller i samme posisjon på klubblaget.

- På den første landslagssamlingen i vinter var jeg ganske nervøs. Men det gikk bedre og bedre etter hvert som jeg ble kjent med andre spillere, forteller han.

Det viste seg at Henry var blant de 14 av 28 som passerte nåløyet til Nordisk mesterskap. Og siden har han vært med i landslagstroppen.

- Vi slo Danmark og Sverige i Nordisk, og det var bedre enn vi hadde forventet, forteller han.

Nylig var det norske laget i Danmark, for å varme opp før EM-kampene med turneringsspill. Danmark ble slått nok en gang, i likhet med et dansk elitserielag. Nederland ble for sterke, men Norge vant turneringen.

- Spillemessig var det bra, og det var godt å få litt motstand i oppkjøringen, mener Henry.

- Vi møter Danmark i EM også. Nå har vi slått dem to ganger, og vi vet hvordan de spiller, sier han.

- Men EM-kampene blir harde. Vi møter blant andre Hviterussland, som er et godt lag. Uansett spiller vi hver kamp for å vinne, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags