Under helgens norgescup i Snowboard i Hovden, ble det nye topplasseringer til våre lokale snowboardtopper.

Fridtjof Tischendorf Sæther vant, mens Marius Bakken kapret 3.-plassen.

Lørdagens konkurranse i slopestyle ble avviklet under topp forhold i en svært bra og utfordrende park i Hovden skisenter. Løypa inneholdt tre rails, og en hopplinje med tre hopp.

Dette er krevende, og nye retningslinjer med «flatscore» i dommervurderingene, medfører at en ørliten miss på et av elementene nærmest automatisk ødelegger totalscoren.

Fridtjof satte sitt vinnerresultat allerede i første run. Dog uttrykker han at siste run var vel så bra, mens dommerne vurderte litt annerledes. Fridtjof oppsummerer runnet sitt som følger:

– Cab180, fs 360out – fs 270 – 50/50 til bs180 – cab 900 – bs1080 – fs 720. Her hagler det med spesialuttrykk for oss snowboardere, men vi bør jo ha litt fagstoff i bla' vi også, sier Fridtjof, og smiler godt.

Også Marius Bakken leverte ett vellykket run, noe som holdt til 3. plass. Han er superfornøyd med å stabilisere gode prestasjoner, og pallplass er alltid «innafor».

Bendik S. Gjerdalen, også fra Hønefoss Brettklubb, leverte bra kjøring og endte på en solid 5. plass.

Førstkommende helg reiser alle gutta til Trysil for kvalik til X-games bigair i Oslo senere i måneden. Alle tre klamrer seg til et håp om å kunne kapre «wildcard-plassen» Norge er tildelt som arrangør.

Her blir konkurransen knallhard, da det er forventet at flere av utenlandsproffene også vil være på plass. Like fullt har gutta god tro på egne kvaliteter, og vet utmerket godt at de på sitt aller beste holder nivået som skal til.