Snart braker det løs

Det ligger tung prestisje i å vinne et av rittene under kommende helgs sykkelfest i Hønefoss.

Det ligger tung prestisje i å vinne et av rittene under kommende helgs sykkelfest i Hønefoss. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Seier i helgens Grand Prix-ritt i Hønefoss henger høyt blant de 194 rytterne på de 26 lagene som sykler Hadeland i morgen og Ringerike søndag.

DEL

Hadeland Grand Prix tar over for Norefjell Grand Prix og har start og innkomst i Hønefoss sentrum i morgen.

Rittet samler alle de beste norske og i tillegg flere utenlandske lag fra fem nasjoner.

Det samme er tilfelle med det tradisjonsrike Ringerike Grand Prix søndag. Løpet med den knallharde aavslutningen med fem runder i Riperbakken, er viden kjent både blant nordmenn og utlendinger for sin brutale bakke!

I helgens løp finner vi dessverre ingen lokale deltakere i seniorklassen, men RingeriksKraft Look er på plass med et slagkraftig lag, og har flere ryttere som kan hevde seg begge dager. Trolig kan de også kjøre om pallplasser.

Forventer å dominere

Rittsjefen selv, Birger Hungerholdt, har sitt eget lag Joker Merida med i favorittgruppen.

- Vi har et så sterkt mannskap at jeg forventer at vi er med og dominerer begge dager. Gutta på laget vårt har solid kjørestyrke. Og flere av dem er kapable til å vinne. Derfor har jeg god tro på at Joker Merida tar årets første seier i løpet av helgen, sier Hungerholdt.

Den rutinerte rittsjefen kan berettet om mange gode utenlandske lag, men vil ikke trekke fram enkeltryttere.

- Nei, jeg vil nøye meg med å si at vi får besøk av sterke dansker, hollendere og belgiere. På disse lagene finner vi helt sikkert klassekjøreres som vil markere seg på distriktets veier i helgen.

Dansk seier i fjor

Det var dansken Mikael Rasmussen som vant Ringerike Grand Prix i fjor, men etter dopingtilståelsen, er Rasmussen selvsagt ikke å finne på startlistene.

Joker Meridas Kristoffer Skjerping vant for øvrig lørdagens ritt i fjor, og meldes også i solid form nå.

Skjerping blir helt klart en kar som vil markere seg i Riperbakken søndag, hvis han sitter i god posjon når det «smeller» i den brutale stigningen!

Skjerping er for øvrig ikke på Joker Merida-laget i Hadeland Grand Prix i morgen.

Norges beste sykkellag har nemlig så mange i «stallen» at noen av guttene står over et av rittene.

Joker Merida stiller med disse i helgens ritt: Reidar Borgersen, Truls Korsæth, Sondre Sørtveit, Vegard Robinson Bugge, Martin Olsen, Christer Jensen, Edwin Wilson, Stian Remme, Kristoffer Skjerping, Vegard Breen, Adrian Gjølberg og Audun Brekke Fløtten.

Ringeriks-Kraft Look stiller slik: Håkon Frengstad Berger, Øystein Fiskå, Øyvind Lukkedal, Max Emil Kørner, Sindre Eid Hermansen, Kristoffer Wormsen, Marius Hafsås og Erik Nyquist.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags