Gå til sidens hovedinnhold

Slutt for HBBK-damene

Artikkelen er over 18 år gammel

Hønefoss Basketballklubb står trolig uten damelag kommende sesong. I år ble laget nummer to i 1. divisjon, og de kunne fått plass i eliteserien.

I stedet for å ta steget opp blant de aller beste, blir løsningen i stedet å legge ned hele virksomheten blant sine eldste damer.

- Det ser ikke ut til å bli noe damelag kommende sesong. Vi har ikke nok spillere, sier Julie Helgesen.

Forrige sesong var hun spillende trener for damelaget til Hønefoss. Det ga henne et klart svar om at interessen for damebasketball ikke er den helt store i distriktet for tiden.

Det var ikke bare tilskuerne som glimret med sitt berømte fravær.

- Spillerne hadde for ofte og for gode unnskyldninger for ikke å komme på fellestreningene, sier Julie Helgesen en smule oppgitt.

Selv kunne hun tenke seg å fortsette med basketball, men ikke for enhver pris.

- Det er i alle fall ikke interessant å holde på slik vi gjorde sist sesong. Da ble det for få fellestreninger, sier Helgesen.

Hun har sine tanker om situasjonen i klubben, men hun vet lite hva resten av styret tenker om klubbens aktiviteter inn i fremtiden.

- Det har ikke vært kontakt mellom oss på damelaget og styret i klubben, sier Julie Helgesen.

Julie Helgesen er sammen med Anita Danielsen, Inger-Lise Ruud og Ida Hamremoen de eneste som er igjen fra laget som sikret seg NM-bronse for noen år siden.

Fra fjorårets lag er det sikkert at Marianne Sand og Tone Løvholm gir seg i klubben. Sand, som spiller på ungdomslandslaget, og Løvholm skal gå på Folkehøgskole på en annen kant av landet.

Ellen Hansen, som også spilte på årets lag, har flyttet tilbake til Kongsberg. Inger-Lise Ruud arbeider skift, og vil ha problemer med å komme på eventuelle faste fellestreninger.

Med så godt som hele laget fra i fjor som uaktuelle for spill, henger et damelag i klubben i en svært tynn tråd.

Leder i klubben, Helge Anton Hagelsteen Vik, opplyser at klubben fortsatt har frist på seg til å melde på et eventuelt damelag.

- Vi må få en avklaring snart, sier Hagelsteen Vik.

Om ikke klubben velger å melde på damelag, er HBBK fortsatt innstilt på å prioritere arbeidet i de aldersbestemte klassene.

Om det ikke skulle bli damelag, håper Julie Helgesen å få spille på HBBKs herrelag i 2. divisjon. Hun må i så fall få dispensasjon fra kretsen for å gjøre det.