Gå til sidens hovedinnhold

Slapp jubelen løs etter seier

Artikkelen er over 10 år gammel

Vik og Helgerud måtte ut i spilleforlengelse i finalen.

Vik skoles gutter kunne slippe jubelen løs etter å ha slått Helgerud etter spilleforlengelse 24-20.

- Vi har vunnet den store pokalen, ljomet det fra glade holeværinger. I jentefinalen ble det storseier til Helgerud over Sundvollen med 26-8.

Det ble en flott finalekveld i regi av Hønefoss Basketballklubb da distriktets barneskoler kjempet om pokaler og medaljer. Finalen i gutteklassen ble et veldig spennende og intenst oppgjør mellom Vik og Helgerud. Sistnevnte skole har tradisjon for gode resultater i skolecupen. Derfor var det mange som holdt dem som favoritter.

Det så da også sånn ut i starten av finalematchen. Da ledet Helgerud 8-0 en stund. Men utover i kampen kom Vik mer og mer med, og midtveis i den siste av de fire periodene hadde gutta fra Vik hentet ledelsen og resultattavlen viste 16-16 med to minutter igjen å spille.

Begge lag scoret en gang hver før signalet lød for full tid. Dermed måtte lagene ut i spilleforlengelse på tre minutter. Den tiden utnyttet Hole-laget klart best og kunne sikre 24-20 seier til enorm glede blant spillere, lærere og engasjerte foreldre.

- Nå blir det pizza på skolen på mandag. Det var helt rått å vinne etter den dårlige starten vår. Men etter hvert begynte vi å treffe og da ble det skikkelig gøy, kommenterte den glade gjengen med pokalen høyt hevet!

Jentefinalen mellom Helgerud og Sundvollen ble aldri spennende. Til det var jentene fra skolen i Heradsbygda for overlegne og ledet hele 16-0 halvveis. Til slutt ble det 26-8-seier. Helgerud storspilte og traff på stort sett alt.

- Det var herlig å vinne. I dag fikk vi til både skuddene våre og forsvaret. Samarbeidet var kjempebra. Nå skal vi feire når vi kommer på skolen, lød det fra de flinke og fornøyde gullvinnerne i gule Helgerud-drakter.

Bronsefinalene ble vunnet av Stranden i gutteklassen etter en imponerende seier over Hønefoss med 28-17. Blant jentene tok Tyristrand bronsen etter 19-10 over Vang.