VINGSTED: Med dette gullet fikk hun oppreisning fra en svak avslutning av norgescupen forrige helg.

Den treffsikre gruabosatte juristen fra Jevnaker tok føringen allerede gjennom den innledende skytingen.

 I et skyteprogram der man nå har endret opplegget noe fra tidligere, startet hun forsiktig med 49 i liggende, men fulgte opp med 49 også i de fem stående-skuddene. Deretter ble det fullt hus 50 knestående, før hun dro til med ti  nye blinker i ti liggende-skudd som avsluttet kvalifiseringen.

Med de 248 poengene dette ga totalt, var hun best i det første laget.

Det var bare Peter Sørli som greide å tangere resultatet etter at alle deltagerne var ferdige med sin innledende 25-skudd. Men Øiom hadde flest innertiere og fikk skive en i finalen, som er et «norsk grunnlag»; tre stående, tre knestående og fire liggende med skytetid på tre minutter.

Avviste alle

Gjennom de ti grunnlagskuddene i finalen viste hun atter sine ferdigheter som toppskytter. Riktignok smatt to av de tre stående-skuddene ut i nieren, men de resterende åtte «gikk inn» til 98 i finalesum.

Sørli, som startet likt med Øiom, greide bare 96, og forsvant ut av medaljekampen. Men kampen om de siste pallplassene ble en ren norsk affære som baneskytingene ble for øvrig, Det endte med sølvmedalje til Arnfinn Bakkevoll og bronse til Lise Margrethe Rinde etter omskyting.

LES OGSÅ: Fylkesmester i kalasform

Norsk totaldominans

Med helnorsk seierspall, 13 nordmenn inne blant de 15 beste og norsk lagseier 80 poeng foran svenskene, befestet de norske rifleskytterne sin sterke stilling i den nordiske skytterfamilien. Det ble også helnorsk seierspall i ungdomsklassen, med Ingrid Finnestad på toppen av pallen, i tillegg til norsk laggull.

For noen år tilbake ble det også innført en ren liggendekonkurranse, mest for at svensker og dansker skulle ha en banegren å hevde seg i. Også den ga norsk triumf.

Geir Atle Metveit vant konkurransen etter omskyting med Jan Kåre Moland i et oppgjør der sju norske endte foran beste ikke-norske utfordrer. Naturligvis ble det også laggull her med en slik individuell innsats.

LES OGSÅ: