Skyter med "feil" øye

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

En skade har gjort at Olav Svartdal skyter med "feil øye". Med et spesiallaget sikte fyrer han løs mot blinkene med stor presisjon.

DEL

Olav Svartdal stiller på Landsskytterstevnet med utlagt sikte på sitt gevær. Et skadet øye gjør at han nesten må legge hele ansiktet over geværet for å skyte. Men historien over den 74 år gamle Ringerike-skytteren stopper ikke der. Han skyter dessuten i klasse 3, og er kvalifisert til klasse 4 neste sesong, og kunne egentlig skutt i veteranklassen!

Men om ikke dette skulle være nok, så startet 74-åringen å skyte i en alder av 65 år. Og så skyter han bare bedre og bedre.

Utrolig historie

Historien om Olav Svartdal er ganske unik. Skyttere i hans alder skyter på 100 meter og bare liggende.

Da Olav startet med skyting i en alder av 65 år var det aldri snakk om i hvilken klasse han skulle skyte.

– Det naturlige var å starte i V65-klassen. Det gjorde jeg da også, men gikk fort over til klasse 2. Jeg ville skyte alle tre stillingene, så derfor flyttet jeg over til 200 meteren, sier Olav.

– Jeg synes det er så moro å skyte, at det ikke var noe vanskelig valg for meg. Nå gleder jeg meg til hvert stevne, sier hardhausen.

Opprykk

De beste skytterne i Norge skyter i klasse 5. Neste år skyter Olav Svartdal i klasse 4. Flere ganger i år har han klart kravet til denne klassen, som er tre stevneresultater bedre enn 230 poeng. For å komme seg opp i "eliten" må han nok kanskje trene mye, for der er grensen tre resultater over 238.

– Jeg havner vel kanskje før eller senere i V73-klassen, sier Olav med et smil.

Søndag fikk han det ikke helt til. Det er varmt på standplassen, samtidig som en av standplasslederne lurte på om Olavs knepute lå uregelmentert.

– Jeg holdt akkurat på å skulle starte med ståendeskytingen, og ble nok distrahert av det jeg vil kalle en forstyrrelse. Begge de første skuddene havnet langt ut i periferien, sier Olav – tross alt fornyød med deltagelsen på sitt sjette landsskytterstevne

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags