Olav Svartdal stiller på Landsskytterstevnet med utlagt sikte på sitt gevær. Et skadet øye gjør at han nesten må legge hele ansiktet over geværet for å skyte. Men historien over den 74 år gamle Ringerike-skytteren stopper ikke der. Han skyter dessuten i klasse 3, og er kvalifisert til klasse 4 neste sesong, og kunne egentlig skutt i veteranklassen!

Men om ikke dette skulle være nok, så startet 74-åringen å skyte i en alder av 65 år. Og så skyter han bare bedre og bedre.

Utrolig historie

Historien om Olav Svartdal er ganske unik. Skyttere i hans alder skyter på 100 meter og bare liggende.

Da Olav startet med skyting i en alder av 65 år var det aldri snakk om i hvilken klasse han skulle skyte.

– Det naturlige var å starte i V65-klassen. Det gjorde jeg da også, men gikk fort over til klasse 2. Jeg ville skyte alle tre stillingene, så derfor flyttet jeg over til 200 meteren, sier Olav.

– Jeg synes det er så moro å skyte, at det ikke var noe vanskelig valg for meg. Nå gleder jeg meg til hvert stevne, sier hardhausen.

Opprykk

De beste skytterne i Norge skyter i klasse 5. Neste år skyter Olav Svartdal i klasse 4. Flere ganger i år har han klart kravet til denne klassen, som er tre stevneresultater bedre enn 230 poeng. For å komme seg opp i "eliten" må han nok kanskje trene mye, for der er grensen tre resultater over 238.

– Jeg havner vel kanskje før eller senere i V73-klassen, sier Olav med et smil.

Søndag fikk han det ikke helt til. Det er varmt på standplassen, samtidig som en av standplasslederne lurte på om Olavs knepute lå uregelmentert.

– Jeg holdt akkurat på å skulle starte med ståendeskytingen, og ble nok distrahert av det jeg vil kalle en forstyrrelse. Begge de første skuddene havnet langt ut i periferien, sier Olav – tross alt fornyød med deltagelsen på sitt sjette landsskytterstevne